Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Iacob Cazacu-Istrati: Chiar ne aude cel de sus?!…

Scriu… Scriu din Dragoste şi Dor pentru tot ce mi-i drag şi scump, din Durerea pentru tot ce mă doare, din Speranţa la un viitor mai fericit pentru urmaşi. Nu scriu întru slava mea… Scriu pentru a slăvi Patria şi meleagul natal. Scriu pentru şi despre voi, Oameni, care-mi sunteţi dragi şi scumpi, pe care vă iubesc aşa, cum î-mi iubesc Mama, Limba, şi Vatra srămoşească…
Iacob Cazacu-Istrati

Chiar ne aude cel de Sus?!…

Asa de bine imi pare…asa de bine ma simt sufleteste, ca, in sfarsit, am pornit carul din loc.. Sper ca a observat cineva ca am pus si eu umarul… la pornirea acestui mare Car, care se numeste „unirea fortelor national-romanesti…” Si ma bucur nespus de mult, chiar ma mandresc, ca am facut ceva… ca am depus o mica forta, pentru a consolida fortele noastre nationale, pe care acei dusmani voronisto-dodonisto-roschisto-lupisto-filatisto (lucinsch…o) lupta pe toate caile si metodele spre a ne dezbina, ca aceasta e politica „bunelului Imperiu Rus…” sau a maretei „stele putiniste” din Kremlin… Fiecare dintre noi, roman trebuie sa lupte pentru binele poporului sau si sa nu-i fie rusine a recunoaste acest lucru… Numai sovieticii ne invatau ca ceea ce facem noi, chiar unele mari porniri, descoperiri sunt o nimica toata – centru este „buricul”, el deosebeste binele de rau si… S-au sfarsit acele timpuri!

Fiecare dintre noi are datoria sfanta sa puna mintea in miscare pentru a gasi Noul, caile Binelui si al Bunastarii! Pentru acest lucru se cere Dorinta, Principialitate, Perseverenta, Cutezanta, iar cel mai sfant dintre toate se cere a fi Cinstea si Adevarul! Si nu va fie nici frica, nici rusine sa va recunoasteti succesele si meritul, daca stiti, ca este intr-adevar succes si daca merita, bazandu-se pe toate cele notiuni numite mai sus…

Multumim astazi lui Dumnezeu ca sunt in puterile depline ale activitatii asa oameni ca Ion Ungureanu, Alexandru Mosanu, Nicolae Dabija si acea persoana care, la ziua de astazi, merita toate onorurile poporului roman, care merita si numele „Doamna de Fier” a Romaniei, Vitalia Pavlicenco, care mi-a uns sufletul prin mesajul domniei sale:

„Domnilor Iacob Cazacu-Istrati si Mircea Popescu!

In dupa amiaza zilei de astazi am fost la Nicolae Dabija. Am discutat impreuna cu un coleg al nostru, national-liberal, Anatolie Revenco. N.Dabija mi-a dat un material „E timpul marilor decizii”, prin care FRP a aderat la Consiliul Unirii. Daca dl Iacob Cazacu-Istrati imi trimitea aceasta analiza-adeziune mie personal sau ma atentiona, eu citeam cu placere si stiam despre ce e vorba.

Legat de activitatea de mai departe, vrem sa ne convocam vineri, 8 martie, in CU, ca sa vedem ce posibilitati avem pt 27 martie sa organizam o actiune la Chisinau.

In felul acesta, Nicolae Dabija, ca toti ceilalti membri ai structurilor FRP, a aderat la Consiliul Unirii. Am discutat cu el mai multe chestiuni legate de situatia politico-unionista din RM. Punctele noastre de vedere coincid, in linii mari, trecind peste unele neintelegeri si suparari cauzate de influente permanente din toate partile asupra noastra.”

Domnilor! Este o particica a Victoriei noastre ceea, ce s-a facut in ultimile zile… Da, e Victorie, dar e micuta…

Urmatorul pas, urmatoarea etapa este unirea PL a dlui Mihai Ghimpu (badita Mihai) cu PNL-ul dnei Pavlicenco… Acest lucru va schimba radical viziunile multor, multor dintre cei rataciti pe drumul cautarii identitatii lor nationale…Dupa cum a spus bunelul Ovidiu Creanga din Canada: “Daca se uneste Ghimpu cu Pavlicenco acum, apoi 60% din electorat este al unionistilor – ca vor gasi drumul drept si cei mai rataciti…”.

Sa ne ajute Dumnezeu!

PS. Badita Mihai! Iti spun pe secret ca de pasul pe care-l vei face acum depinde nu numai soarta Domniei tale, dar si a intreg poporului roman din stanga Prutului. Gandeste-teca viitorul Romaniei intregite este legat de Dorin – Romanas…Nu fura viitorul lui si nici al Romaniei!

Iacob Cazacu-Istrati, Toronto

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme