Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mircea Popescu: “Consideratii despre Consiliul Unirii”

http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/consiliul-unirii/

Mircea Popescu, Consilier Onorific al Președintelui Comisiei de Politică Externă a Senatului României, fost presedinte al Consiliului Mondial Român, SUA

Consiliul Unirii, care a fost creat zilele acestea, se dovedeste a fi o necesitate stringenta intr-un moment in care fortele pro-rusesti si anti-romanesti din Basarabia incep sa se grupeze si sa actioneze pentru a contracara manifestarile nationale romanesti, menite sa readuca in constiinta colectiva a romanilor, ocuparea samavolnica, acum 200 de ani, de catre Imperiul Tarist, a spatiului basarabean si inceperea politicii de rusificare a populatiei.

In principiu, ar fi fost normal sa se convoace o adunare de constituire oficiala a Consiliului Unirii. Un impediment este ca la aceasta miscare au aderat romani din intreaga lume, nu numai din Basarabia, deoarece problema Reintregirii Romaniei este o problema a tuturor romanilor. De aceea, s-a creat pentru moment un colectiv bazat pe voluntariat care are si-a asumat sarcina imediata a constientizarii si promovarii scopurilor acestui Consiliu.

Este meritoriu faptul ca romanii-basarbeni s-au oferit sa duca tot greul, respectiv organizare, promovarea actiunii, dificila misiune de a suporta insinuarile unora sau altora, criticile, sfaturile ca ar fi trebuit facut altfel, amenintarile etc. etc. etc.

S-a pus problema contactarii si cooptarii personalitatilor din lumea romaneasca, remarcate in diverse actiuni si luari de pozitii favorabile procesului reintregirii Tarii.

O asemenea abordare nu este nici normala, nici necesara, deoarece acele personalitati dedicate cauzei nationale vor adera singure, in mod sincer si dezinteresat la aceasta miscare de mare emulatie patriotica.

Oare ne putem indoi ca cineva, care simte romaneste, s-ar putea eschiva sa-si puna numele alaturi de numele altor romani, doar pentru ca are anumite resentimente personale? Oare aceste probleme meschine personale ar putea prevala asupra intereselor nationale?

Ei, bine, daca exista asemenea persoane, atunci acestea intr-adevar vor aduce prejudicii intregii actiuni.

Sa nu pierdem din vedere ca miscarea este a intregului neam romanesc, nu a unui grup. De aceea este binevenita prezenta romanilor de pretutindeni si a cat mai multor organizatii politice sau civice, pentru ca, in acest fel, sa se creeze un curent larg in intreaga societate romaneasca, pentru realizarea acestui deziderat national.

Desigur, va fi nevoie de o conducere executiva cat mai compacta care sa duca in spate intreaga activitate in urma consultarii, a “consilierii” cu organizatiile aderente si pe baza ideilor participantilor.

Rezultanta consultarilor va asigura directiile de actiune.

De asemenea, este extrem de important ca oamenii de valoare si apreciati ai natiunii sa adere si sa sprijine miscarea, deoarece prezenta lor constituie o garantie suplimentara si asigura o mai mare autoritate morala, de care romanii au atata nevoie in aceste momente de rascruce.

Impreuna, vom putea determina factorii politici de decizie sa ne asculte si sa actioneze in directia intregirii neamului nostru in cadrul acelorasi hotare.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme