Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Vom merge uniți în acțiunile dedicate Zilei Unirii

Comunicat de presa

Pe 8 martie, o zi perceputa de societate ca ziua internationala a femeilor, mai multi semnatari ai Consiliului Unirii s-au intrunit in sedinta saptaminala de joi, pentru a avansa spre mobilizarea fortelor unioniste pentru actiuni comune, menite sa sensibilizeze cetatenii romani si alogeni Vom merge uniti in actiuni dedicate Zilei Uniriidin Republica Moldova asupra obiectivului infaptuirii Unirii cu Romania.

Temele de discutie au fost numeroase: informarea asupra adeziunilor la Consiliul Unirii, exprimate de romani din diferite tari, crearea bazei de date a unionistilor, cu sistematizarea si gestionarea acesteia; probleme de consolidare si organizare, ultima incluzind un colegiu executiv din mai multi copresedinti reprezentativi; coordonarea fortelor pentru manifestarile de Ziua Unirii, care se va marca la sfirsit de martie la Chisinau si, posibil, in alte localitati; pregatirea textului unui Apel adresat conducerii Republicii Moldova; identificarea partii de contributie a fiecaruia la promovarea unionismului si extinderea bazei de promotori, coeziunea Consiliului Unirii.

Cei prezenti au fost informati despre eforturile depuse de sprijinitori de peste hotare pentru a se exprima sprijin politic si moral international Consiliului Unirii.

Semnatarii CU au fost anuntatai legat de efortul – deja materializat – de deschidere a unui cont pentru eventuale sponsorizari menite sa ajute la desfasurarea actiunilor publice.

In discutii, s-a mentionat ca, in prezent, nu exista nici o forta curajoasa, in afara de Consiliul Unirii, care sa isi propuna sa fie structura ce se opune public actiunilor neconstitutionale desfasurate de zisul Congres civic al comunistilor, care cheama cetatenii, administratiile locale, institutiile la nesupunere civila. S-a decis ca aceasta pozitie sa fie exprimata inntr-un apel adresat conducerii de la Chisinau.

Au fost propuse 8 candidaturi reprezentative de copresedinti ai Consiliului Unirii, care vor coordona diferite directii ale activitatii Consiliului Unirii. Lista ramine deschisa, pentru ca, propunindu-si si devenit, practic, o structura internationala, cu sediul la Chisinau, Consiliul Unirii va avea si copresedinti din diferite tari, grupate pe zone in interior sau din tari, grupate pe zone.

De asemenea, Consiliul Unirii a decis sa sprijine marsul Actiunii 2012, anuntat pentru data de 25 martie, ora 16.00. Celelalte actiuni, dedicate Zilei Unirii, se vor decide in zilele urmatoare, urmind o coordonare intre unele componente mai reprezentative ale CU si alte structuri.

Consiliul Unirii va chema toata populatia de buna credinta, care isi depaseste romanofobia, prin a adera la CU, aratind localitatea, adresa si telefonul indicate exact, sa iasa si sa sprijine, prin participare, actiunile comune unioniste, menite sa ne conduca spre infaptuirea Marii Reuniri.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme