Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

A fost aprobata agenda Consiliului Unirii pentru perioada urmatoare

La sedinta saptaminala de joi, de la 12 aprilie 2012, au participat mai multi membri ai Consiliului Unirii, care au luat in dezbatere citeva chestiuni. 1. Despre conferinta de presa ce a avut loc pe 11 aprilie, in care au fost prezentate propunerile Consiliului Unirii pentru Guvernul de la Chisinau in legatura cu implinirea a 200 de ani de la raptul Basarabiei de catre Imperiul Ţarist, in care s-a vorbit despre caile de lichidare efectiva a consecintelor Pactului Molorov-Ribbentrop si despre activitatea unor asociatii semnatare la CU . 2. Pregatirea actiunilor organizate de Forul Democrat al Romanilor si alte ONG-uri, sprijinite de platforma unionista CU si de platforma civica Actiunea-2012 in zilele de 13 si 16 mai la Chisinau si in alte localitati. 3. Deplasarea la Bucuresti, pentru o conferinta de presa pe 19 aprilie, cu tema 1) CU – constituire, membri, scopuri si prioritati. 2). Problema cetateniei romane si initiativele legislative la zi. 3. Propunerile Consiliului Unirii pentru Parlamentul si Guvernul Romaniei in legatura cu implinirea a 200 de ani de la raptul Basarabiei.

Pe linga aceste chestiuni, s-a abordat subiectul adoptarii unei pozitii fata de ofensiva exponentului intereselor rusesti Rogozin asupra unitatii celui de-al doilea stat romanesc, s-a aprobat decizia de a se edita, sub egida Consiliului Unirii, o brosura semnata de un istoric membru al CU, cu titlul “Soarta Basarabiei sub jugul colonial al Rusiei tariste (1812–1917)”, s-a aprobat sigla Consiliului Unirii, s-au dezbatut si alte chestiuni legate de pregatirea actiunilor comune pentru consemnarea datei tragice din istoria romanilor.

Delegatia CU, care va pleca in Romania, va avea si o intilnire cu aderentii CU de la Bucuresti, dar si din alte localitati ale Romaniei. In legatura cu atacurile intetite impotriva Consiliului Unirii, s-a decis sa se pregateasca materiale pe subiectele „Dusmanii Unirii”, sa se ofere, in continuare, conferinte de presa, desi presa controlata nu vine la ele, sa se solicite emisiuni la posturile TV si radio mai libere, sa se publice articole in „Literatura si Arta” si in alte ziare.

Asociatiile semnatare la Consiliul Unirii impreuna cu echipa coordonatoare pregatesc in prezent banerele in contextul Marsului de la 13 mai  din PMAN, cu incepere de la ora 14.00, si al manifestarii de la Teatrul de Vara – actiuni asupra carora opinia publica va fi informata suplimentar.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme