Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Loading Facebook Comments ...

9 Comments

Add a Comment
 1. Felicitari si Bravo pentru aceasta munca titanica, doamna Vitalia !
  Aceste manifestari DESCHISE pro-Unire cu România trebuiau sa aiba loc prin anii 1990,
  si atunci aveam sa ne unim cu România, dar din cauza politicienilor mancurti si tradatori am pierdut momentul istoric. Oricum, lupta contra Ocupatiei rusesti continua acum !
  O idee:
  ar fi bine de tiparit multe carti postale cu imagini de la aceste Marsuri si de raspândit /aceste carti postale/ in toate satele din Moldova de Est, ca populatia sa constientizeze importanta participarii la MIscarea de Re-Unire cu România.
  Ar fi niste mici iconite ale Idealului nostru National !
  Sa Traiti !

 2. Aceste fotografii ne mângâie sufletele schilodite de ocupatia ruseasca
  si ne redau speranta in Dreptate, Adevar si Re-Unirea cu România!
  In aminitrea celor multi est-moldoveni omorâti si schingiuiti de teroristii ocupanti moscali
  timp de 200 de ani dar si in ultimii 20 de ani de “pragmatism” snegurist”, filat-elist, etc.

  1. Nestiinta oamenilor czraea monstri. Pot sa fac ramasag ca majoritatea participantilor la acea manifestatie nu aveau nici cea mai vaga idee despre raul pe care nationalismul de dreapta il reprezinta pentru viata in general. Ma infioreaza sa vad salutul lui Hitler in Romania secolului XXI.

 3. TREZIREA STUDENTILOR SI LICEENILOR:
  ———————————————————————————–
  Organizația de Tineret a Partidului Liberal a pichetat astăzi, 14 mai, Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova în contextul comemorării a 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Rusia Țaristă. Totodată, liberalii au anunțat că vor expedia o scrisoare deschisă către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

  Potrivit serviciului de presă al PL, tinerii vor merge mâine, 15 mai, la oficiul poştal pentru a transmite preşedintelui rus scrisoarea, însoţită de fotografii care evocă perioada „ocupaţiei”.

  La evenimentul de azi au fost prezenți circa 300 de tineri liberali, aceștia erau îmbrăcați în tricouri albe cu inscripţia „1812 ocupaţie”. Activiștii au format un lanţ viu în faţa Ambasadei, afişând două bannere imense cu inscripţia „Rusia – recunoaşte ocupaţia!”, „1812 – 200 de ani de ocupaţie”. De asemenea, aceștia au lansat în aer baloane negre, simbol al comemorării celor 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Rusia Ţaristă şi consecinţele ocupaţiei.
  ————————————————————
  http://unimedia.md/?mod=news&id=47637

  1. salutul lui hitler e de fapt slautul roman. si care este raul pe care nationalismul de dreapta il reprezinta pentru viata, in general, ma rog? prea multe documentare despre nazism si hitler difuzate pe discovery dauneaza grav sanatatii. puhoiul evreimii din spatele acestor posturi duce in carca interesul unei intregi natii

 4. Unionistul Cofetar

  Conferinţă dedicată anului 1812, cel mai important eveniment ştiinţific al anului !
  http://www.timpul.md/articol/conferinta-dedicata-anului-1812-cel-mai-important-eveniment-stiintific-al-anului–33813.html
  ———————————————————————————————————————-
  Ieri, la Academia de Ştiinţe a RM şi-a deschis lucrările
  Conferinţa ştiinţifică internaţională „Basarabia – 1812.

  Problemă naţională, implicaţii internaţionale”. În debutul Conferinţei au rostit mesaje de salut domnii Gheorghe Duca, preşedintele AŞ a RM, Dan Berindei, vicepreşedinte al Academiei Române, Irina Potkina, secretar ştiinţific al Institutului de Istorie al AŞ din Federaţia Rusă, Gheorghe Cliveti, director al Institutului de Istorie „A. D. Xenopol”, filiala Iaşi a Academiei Române, Constantin Tănase, copreşedinte al Asociaţiei cultural-spirituale pentru cunoaştere şi comunicare, director al Cotidianului TIMPUL, Petru Guran, director al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău.

  După mesajele de salut, participanţii la conferinţă au început să lucreze în plen. Prima şedinţă în plen este moderată de academicianul Dan Berindei, Academia Română.

  Solicitat de TIMPUL să comenteze evenimentul, doctorul în istorie Anatol Ţăranu ne-a spus că aceasta este o conferinţă reprezentativă. „Ea a adunat principalii specialişti ai epocii moderne, care cunosc foarte bine arhivele internaţionale referitor la evenimentul din 1812”, a declarat istoricul. Potrivit lui, un deosebit interes îl reprezintă polemica în cadrul manifestării. E vorba de cercetătorii ruşi şi cei români, care interpretează evenimentele din 1812 de pe poziţii conceptual diferite. În opinia istoricului, conferinţa atestă un înalt nivel ştiinţific, ea fiind principalul eveniment consacrat comemorării celor 200 de ani de la anexarea Basarabiei la Imperiul Rus. La rândul său, istoricul dr. Valentin Constantinov a constatat că manifestarea este o repunere în discuţie a conjuncturii internaţionale, precum şi a consecinţelor ei pe plan social, politic, economic şi cultural după anexarea Basarabiei la Imperiul Rus în 1812.

 5. Unda Verde pentru Basarabia Martira. Poate sa revina in Acasa Parinteasca-ROMANIA. Cu o singura conditie: Sa Revina Incatusata cu Lanturi Grele la Mani si la Picioare.Amintiri pentru tot restul vietii…(1812-2012)

  1. deosebirea dintre ei si noi?pt ei,daca scrie made in usa e cel mai bun lucru din lume si se merdnasc cu asta pt noi made in Romaia e sinonim cu mergi mai departe candva,sper sa avem si noi astfel de evenimente pur romanesti cu care sa ne mandrim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 12 + 13 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme