Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

EURONEWS a reflectat marsul de pe 13 mai organizat de catre Consiliul Unirii

Deși unele posturi de televiziune din România și republica Moldova au încercat să minimizeze importanța marșului Unirii din 13 mai de la Chișinău, acesta a avut un puternic răsunet în exterior. Presa din Rusia dar și cea vestică au acordat spațiul cuvenit unui asemenea eveniment.

Euronews înaintează ca număr total de participanți aproape 7000 de persoane. Pe străzile din Chișinău, persoanele adunate la apelurile făcute de Consiliul Unirii și Acțiunea 2012 au cerut unirea cu România România și plecarea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Mitingul a fost organizat pentru a marca momentul de acum 200 de ani când Rusia a anexat o regiune din Europa de Est care a devenit apoi cunoscută ca Basarabia. Anexarea a venit ca rezultat al Tratatului de la București care a încheiat războiul rus-turc, mai notează EuroNews. Mulți protestatari au scandat ca Rusia să iasă “afară din țară”. Ei se refereau la un alt război care afectează zona, disputa de peste 20 de ani cu separatișrii pro-ruși din regiunea transnistreană conchide postul de televiziune.

EuroNews este un canal de televiziune de știri paneuropean lansat pe 1 ianuarie 1993. Canalul comentează știrile din punctul de vedere european. Euronews este disponibil în 155 de țări, în 10 limbi străine. Aproximativ 7,5 milioane de oameni urmăresc zilnic Euronews în întreaga Europă.

Aici puteti vedea Filmul Video.

 

 

 

 

 

 

Continul articolului publicat este urmatorul:

“Peste 7.000 de manifestanţi au defilat prin Chişinău capitala Moldovei , pentru a denunţa în continuare influenţa Rusiei în ţara lor.

Mitingul a fost organizat pentru a marca trecerea a doua sute de ani de când Rusia a anexat-o regiune a Europei de Est, care a devenit cunoscuta sub numele de Basarabia , ca urmare a Tratatului de la Bucureşti, care a pus capăt războiului ruso-turc.

Astazi, ceea ce a fost Basarabia este împărţită între România, Republica Moldova şi Ucraina.

Participantii la Marş au lansat zeci de baloane negre în faţa ambasadei ruse in semn de protest  .

Un protestatar a declarat: “Vream să arătam prin acest mars dorinţa romanilor de a trăi într-o ţară unită naţională şi creştină.”

Mulţi demonstranţi au strigat sloganuri prin care solicitau ca Rusia să “iasă din ţară”. Ei au facut acest lucru  referindu-se o parte din tara lor , respectiv TransNistria ,care a facut de asemenea parte din Moldova.”

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme