Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

La Padova, Italia, moldovenii in doliu

Asociația “Baștina” din orașul italian Padova, a organizat ieri, în centrul localității, o acțiune dedicată celor 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus și 20 de ani de la izbucnirea conflictului de pe Nistru.

Participanții la acțiune au coborât Tricolorul în bernă și au afișat un panou cu textul “Afară Armata Rusă din Republica Moldova” și “Nu mai vrem pacificatori ruși”, scrise în limbile română, italiană și engleză.

De asemenea, membrii asociației au organizat o expoziție de fotografii care demonstrează grozăviile calvarului și genocidul la care au fost supuși basarabenii în timpul ocupației rusești.

Asociația ”Baștina” a pregăti și o notă de protest adresată Ambasadei și Consulatului rus din Italia, cu cererea de retragere necondiționată a trupelor sale armate din Republica Moldova.

 

 

Informaţie
Loading Facebook Comments ...

3 Comments

Add a Comment
 1. Bravo lor, acestor curajosi patrioti !
  Cu alte ocazii si comemorari / 28 iunie, etc /,
  Ar trebui de organizat si alte manifestatii
  in fata Consulatelor României si RM cu sloganul:
  ——————————————————————————————————————————
  CEREM RE-UNIREA MOLDOVEI DE EST CU ROMANIA !
  IMEDIAT SI NECONDITIONAT !
  RE-VENIREA LA ACTUL UNIRII DIN 1918 !

 2. Inca o marturisire despre
  ASASINATELE KGB-comuniste din Moldova:
  Ziarul de Garda din 25 Nov.2010
  Interviu cu doua eleve militante patriote,
  Asea Andruh si Lilia Neagu,
  contra regimului de ocupatie rusesc din 1970
  /impanzind strazile Chisinaului cu lozinci /de vopsea/
  anti-ocupatie ruseasca:
  http://www.zdg.md/exclusiv/doua-vieti-intr-un-dosar-kgb-ist-cu-4-volume
  —————————————————–
  Intrebare de Aneta Grosu:
  — Aţi mai fost urmărită sau persecutată de Securitate?

  Raspuns de Lilia Neagu:
  — Îmi este greu să spun cu siguranţă, dar felul în care a decurs viaţa mea după acele evenimente mă face să cred că asupra destinului meu s-a lucrat mult şi încontinuu. Am avut suficiente probleme, am fost neglijată, ţinută la distanţă. Mulţumesc Domnului că nu am ajuns victima vreunui accident stupid, aşa cum s-a întâmplat cu Ion şi Doina, cu Grigore Vieru sau cu Gheorghe Ghimpu…
  Îmi destăinuia cineva cum anume au loc asemenea tragedii. Persoana ţintă este urmărită, este descoperit itinerarul şi, de obicei, noaptea, şoferul este orbit în faţă de o lumină puternică. Reacţia lui firească este să se dea cât mai repede la o parte, cu mare viteză… Aşa s-ar fi putut produce aceste accidente. Cred că va veni timpul şi vom afla şi noi adevărul”

 3. UNIREA, actuală nu numai în cele două capitale românești, ci și în provincii!!
  ——————————————————————————————————————–
  După ce duminică, 13 mai, circa 7000 de persoane au ieșit pe străzile Chișinăului pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, la 16 mai a venit timpul ca și provinciile să-și facă auzită dorința de UNIRE!!!

  Cetatea de strajă de pe Nistru, Cetatea Soroca,
  a fost gazda a peste 200 de persoane venite aici pentru a-și face auzită vocea.

  La acțiunea de comemorare organizată de către românii de bună credință din Soroca ne-am alăturat și noi, un grup de 30 de tineri din Sângerei și Bălți, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012. Microbul românismului și al unirii ne-a intrat în sânge, iar ceea ce am încercat a fost să contagiem sorocenii cu atmosfera creată la Chișinău cu ocazia aceluiași eveniment.

  În cadrul acțiunii de comemorare s-au ținut discursuri, au fost recitate versuri, s-a oficiat o slujbă de pomenire în memoria eroilor neamului românesc, dar și s-a scandat cu foc. Indiferent de toate cele câte sunt și au fost, BASARABIA e PĂMÂNT ROMÂNESC, iar ceasul UNIRII bate la ușă!!! UNIREA trebuie să aibă loc ACUM, iar noi, tinerii suntem forța ei motrică!

  Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată din ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
  ————————————————————-
  http://bpr.union.md/200-de-ani-de-la-ocupa-ie-provinciile-vor-i-cer-unirea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 13 + 11 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme