Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii si-a fixat sarcinile imediate. Sedinta CU l-a avut ca invitat special pe Viorel Badea (video)


Pe data de 17 mai, a avut loc sedinta traditionala a membrilor activi ai Consiliului Unirii, in care s-a facut bilantul actiunilor de la 13 si 16 mai, in legatura cu implinirea a 200 de ani de la Raptul, de catre Imperiul Tarist, al teritoriului dintre Prut si Nistru, parte a Tarii Moldovei, in 1812, si in care membrii CU au avut ocazia sa discute cu senatorul roman Viorel Badea.

Mai multi dintre cei prezenti s-au declarat satisfacuti de rezultatul efortului depus de membrii Consiliului Unirii pentru a organiza aceste manifestari si au exprimat multumiri tuturor celor ce au avut curajul sa vina sa participle la ele.

In discutia cu Viorel Badea au fost abordate subiectele sensibile in relatiile romano-romane, atitudinea Statului Roman fata de basarabeni, s-au facut propuneri pentru a se imbunatati perceptia romanilor din Basarabia ca autoritatile romane doresc sa le fie sprijin tuturor celor ce se simt romani, mai ales celor ce sunt cetateni ai Romaniei, cetateni europeni, si vor reintregirea cu Patria-mama.

Dl Viorel Badea a afirmat ca este mereu alaturi de romanii din afara frontierelor actuale ale Romaniei, sperind ca noul Guvern de la Bucuresti va fi mai receptiv –  decit cele precedente – la doleantele si necesitatile romanilor din Republica Moldova, in mai multe probleme. Viorel Badea si-a facut, cu putin inainte, publica trecerea de la PD-L la PNL din Romania.

S-a discutat cu senatorul roman si despre dezideratele Consiliului Unirii, despre oportunitatea/inoportunitatea cooperarii partidelor cu asociatiile obstesti, consemnindu-se lipsa – dintre componentele acestei platforme unioniste – a unor partide care se considera romanesti, dar care inca nu-si pot depasi abodarea de pe pozitia parlamentar-extraparlamentar a necesitatii unificarii fortelor unioniste, proces fara de care factiunea politica nationala va avansa mai greu spre un support considerabil din partea populatiei.

In partea a doua a sedintei s-a discutat despre planurile imediate ale membrilor Consiliului Unirii, printre care aspecte legate de organizarea interioara, extinderea CU in teritoriu, prin crearea Consiliilor teritoriale ale Unirii, partajarea sarcinilor pe departamente, pregatirea pentru datele de 13, 22 si 28 iunie, cind vom consemna primul val de deportari, intrarea in razboi a Romaniei alaturi de Germania pentru recuperarea Basarabiei, pierdute in urma ultimatumului URSS derivat din anexa la Pactul criminal Molotov-Ribbentrop, precum si trista implinire a celor 72 de ani de la invadarea Basarabiei de catre armata sovietica. S-au facut multe alte propuneri, acceptate in sedinta, care vor fi facute ulterior cunoscute, pentru a nu fi deturnata realizarea lor de antiunionistii de toate culorile.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
 1. Grigore Vieru:
  “Dacă visul unora a fost ori este să ajungă în Cosmos,
  eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul”.
  ————————————————————————–
  GHEORGHE ZAMFIR,
  celebrul cantaret la nai, se afla intr-o siuatie dramatica in acest moment, ramanand somer.
  Maestrul a declarat ca accidentul rutier, in care a fost implicat anul trecut, a fost “mâna mafiei”,
  informeaza Gardianul.

  “Stiu ca sunt urmarit sa fiu ucis la fel ca Grigore Vieru.

  Sunt in exil, torturat, marginalizat, pedepsit, fara sa-mi dau seama de ce”, a declarat Gheorghe Zamfir. Naistul este dezamagit de tratamentul de care are parte acum, dupa o viata intreaga dedicata muzicii.
  Acesta a afirmat ca este somer si ca nimeni nu doreste sa-i intinda o mana de ajutor. Artistul s-a declarat nemultumit de faptul ca Damian Draghici a fost trimis sa reprezinte Romania la Bruxelles, in fata oficialilor europeni.

  30 IANUARIE 2009
  http://www.ziare.com/stiri/ancheta/gheorghe-zamfir-sunt-urmarit-o-sa-fiu-ucis-ca-grigore-vieru-647856
  ____________________________________________
  Un alt zvon, pe care insa tind sa-l cred, este legat de faptul ca medicii romani veniti la Chisinau cu un elicopter sa-l ia pe suferindul Grigore Vieru s-au intors la Bucuresti fara nimic. Si nu uitati, in elicopter se afla Raed Arafat, ditamai secretar de stat. Avea o misiune clara sa-l aduca pe Grigore Vieru in Bucuresti. Nu a reusit. Explicatia oficiala: “medicii au decis ca transportarea poetului este prea riscanta.”
  IANUARIE 2009:
  http://cojocari.blogspot.com/2009/01/cum-l-au-omorat-comunistii-pe-grigore.html

  1. vom invinge ! Traian Basescu Presedinte ! Salutam Suceava care este iilgalabnea prin atitudine, traditii si verticalitate !!! Respect !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 13 + 15 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme