Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

UNIREA, actuală nu numai în cele două capitale românești, ci și în provincii!!!

http://bpr.union.md/200-de-ani-de-la-ocupa-ie-provinciile-vor-i-cer-unirea

După ce duminică, 13 mai, circa 7000 de persoane au ieșit pe străzile Chișinăului, pentru a marca împlinirea a 200 de ani de la primul Rapt al Basarabiei, la 16 mai a venit timpul ca și provinciile să-și facă auzită dorința de UNIRE!!!


Cetatea de strajă de pe Nistru, Cetatea Soroca, a fost gazda a peste 200 de persoane venite aici pentru a-și face auzită vocea.

La acțiunea de comemorare organizată de către românii de bună credință din Soroca ne-am alăturat și noi, un grup de 30 de tineri din Sângerei și Bălți, membri ai Platformei Civice Acțiunea 2012. Microbul românismului și al unirii ne-a intrat în sânge, iar ceea ce am încercat a fost să contagiem sorocenii cu atmosfera creată la Chișinău cu ocazia aceluiași eveniment.

În cadrul acțiunii de comemorare s-au ținut discursuri, au fost recitate versuri, s-a oficiat o slujbă de pomenire în memoria eroilor neamului românesc, dar și s-a scandat cu foc. Indiferent de toate cele câte sunt și au fost, BASARABIA e PĂMÂNT ROMÂNESC, iar ceasul UNIRII bate la ușă!!! UNIREA trebuie să aibă loc ACUM, iar noi, tinerii suntem forța ei motrică!

Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este formată din ONG-uri și persoane care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme