Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mesaj de felicitare pentru Alexandru MOSANU

Mesaj de felicitare

Multstimate domnule Alexandru MOŞANU,

Consiliul Unirii, care s-a format cu sprijinul Dumneavoastră major şi din care fac parte partide de pe ambele maluri ale Prutului, împreună cu asociaţii ale românilor de pretutindeni, ce împărtăşesc obiectivul Unirii celor două state româneşti, Vă transmite cele mai frumoase urări de bine şi de sănătate cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 80 de ani.

Dumneavoastră, domnule Alexandru Moşanu, aţi dat dovadă de verticalitate, curaj şi principialitate ca istoric şi ca om politic, precum şi în calitate de Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova într-o perioadă extrem de dificilă, când aţi rezistat în faţa ofensivei forţelor care s-au opus şi care continuă să se opună Mişcării de renaştere naţională a românilor din Basarabia.

În funcţia de preşedinte al Asociaţiei Istoricilor din Moldova şi de redactor-şef al revistei „Destin Românesc”, aţi propagat ferm adevărul despre istoria românilor. Este o mândrie pentru noi toţi, care Vă apreciem, că aţi devenit, în 1993, membru de onoare al Academiei Române.

În calitate de preşedinte al Congresului Intelectualităţii (din 1994), de deputat al Parlamentului Republicii Moldova (1990-2001), aţi avut o contribuţie decisivă la elaborarea unor acte legislative privind Drapelul Republicii Moldova şi Imnul „Deşteaptă-te, române!” Aţi format un mare număr de discipoli politici, care vă poartă un respect profund, printre aceştia fiind şi membri ai Consiliului Unirii.

Vă mulţumim că ne-aţi fost alături, printr-un cuvânt încurajator puternic, în procesul de lansare a Consiliului Unirii, ca luptător dintotdeauna pentru idealul Unirii cu Ţara Românească.

Consiliul Unirii nu se va abate de la acest drum şi este fericit să vă ureze “La Mulţi Ani!”

Chisinau, 19 iulie 2012

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme