Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

3000 de inimi româneşti de pe ambele maluri de Prut s-au revărsat într-un imens tricolor uman pe traseul P-ţa Victoriei, Calea Victoriei, P-ţa Operei, cerând Unirea Basarabiei cu Romania (şi video)

http://www.rbnpress.info/wp/3000-de-inimi-romanesti-de-pe-ambele-maluri-de-prut-au-cerut-unirea-basarabiei-cu-romania-si-s-au-revarsat-intr-un-imens-tricolor-uman-pe-traseul-p-ta-victoriei

Un imens tricolor viu, format din aproximativ 3000 de omeni, a fluturat la Marsul Unirii Basarbiei cu Romania, pe traseul Piata Victoriei, Calea Victoriei,  Piata Operei. Participanţii la Marş au propus spre asumare candidaţilor la alegerile parlamentare din 9 decembrie o serie de revendicări grupate sub genericul Pact pentru Basarabia.

Unionistii mai tineri sau mai varstnici s-au adunat in fata Guvernului Romaniei (P-ta Victoriei), la chemarea Platformei “Actiunea 2012”. Ca oameni de presa, dar si ca unionisti convinsi, nu aveam cum sa ratam un asemenea eveniment. De fapt, ne-am intalnit acolo cu toata lumea buna din presa unionista: dl Popescu Eugen, de la RGN PRESS, dna Iulia Modiga de la INFOPRUT, dl Vasile Tarateanu de la ”ARCASUL” din Cernauti, dna Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL din R.Moldova, unul dintre coordonatorii Consiliului Unirii, din partea caruia au raspuns  ”prezent” numerosi  membri – atat din Romania, cat si din R.Moldova. Au fost prezenti reprezentanti de la o multime  de ONG-uri: ”Piata Universitatii”, ”Burebista–Flacara Sacra”. Au participat si persoane neafiliate ONG-urilor – de la VIP-uri  arhicunoscute ca Doru Braia sau Liviu  Petrina – fost diplomat  roman si fost vicepresedinte PNT- CD, pana la unionisti simpli romani de pe ambele maluri ale Prutului si cu Inima Romana . Organizatorii au impartit veste albastre, galbene si rosii. Participantii au plecat incolonati în  trei  grupuri – albastru, galben si  rosu de-a lungul Caii Victoriei spre Cercul Militar Naţional, flancati  de  cordoanele de jandarm,i dar si de politisti in masini si pe motociclete. S-au  strigat permanent multe lozinci unioniste: ”Chisinau si  Bucuresti/Doua inimi romanesti!”, ”Unire/Unir/Unire!”, ”Basarabia e Romania”, dar si lozinci gen: ”Rusia, NU uita/Basarabia NU-i a ta!” sau ”Jos  cisma / Din  Transnistria!“ etc .

In fata Cercului Militar National s-a facut o  scurta oprire si s-a strigat puternic ”Unire” de mai multe ori. Apoi s-a cantat Imnul National ”Desteapta-te, Romane”. Dupa acest moment emotionant, a continuat Marsul  pe  Bd. Regina Elisabeta  pana in fata Operei Romane. Pe tot parcursul s-au scanda  lozinci  unioniste. Traseul de peste patru kilometri a fost parcurs in  circa  doua ore si fara nici un fel de incident. In fata Operei s-a dat citire  ”Pactului pentru  Basarabia”, adresat politicienilor din toate  partidele politice. Au luat cuvantul George Simion, din  partea  organizatorilor, dar si romani veniti din R.Moldova special pentru  acest eveniment. O multime de oameni inflacarati de sentimentul national si-au facut poze imbratisati in jurul pancartelor unioniste. Au  fost  prezente la eveniment, pentru a relata de la fata locului, TVR1, Radio Romania Actualitati, Pro TV , Romania TV, Realitatea TV, DiGi Tv , OTV etc . Formatia ”Stefan–Voda”, venita special de la  Chisinau, imbracati in frumoasele lor costume nationale, au incantat  participantii la mars adunati in fata Operei, dar si asistenta cu  frumoasele melodii populare romanesti. Speram ca politicienii si  decidentii politici vor lua act de mesajul transmis de acest Mars si  de toate celelalte actiuni unioniste. Cu putina vointa politica si putina  dibacie in prezentarea cauzei noastre romanesti in fata partenerilor  occidentali este posibil ca in cativa ani visul atator generatii de  romani sa se transforme in realitate: RE-UNIREA CELOR  DOUA STATE ROMANESTI.

 

In semn de solidaritate cu participantii  la Marsul Unirii din Bucuresti, o parte din românii care locuiesc la New York s-au adunat in fata Insitutului Cultural Român, de la Consulatul României.

 

 

Material realizat de Dacian Dumitrescu şi Dorian Theodor

*Acest  articol  si  toate  articolele postate  pe  RBN  PRESS pot  fi  preluate de  toate publicatiile  romanesti  interesate , din  tara  sau  de  peste  hotare , cu precizarea  sursei.

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme