Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

CU va face bilantul anului 2012 intr-o conferinta de presa

Joi, 22 noiembrie, in sedinta membrilor activi din Republica Moldova ai Consiliului Unirii, au fost luate in dezbatere urmatoarele chestiuni: 1. Pregatirea conferintei de presa din saptamina urmatoare, ce va face bilantul activitatii de 9 luni a CU. 2. Scrisoarea deschisa adresata de CU Presedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti. 3. Forma de participare a membrilor Consiliului Unirii la Ziua Nationala a Romaniei, de 1 Decembrie. 4. Pregatirile pentru plecarea unei delegatii a CU la Alba Iulia, pentru 1 Decembrie.

Astfel, dupa dezbateri si exprimari de opinii, s-a decis sa se desfasoare o conferinta de presa in sala de conferinte a publicatiei “Timpul” – exact acolo unde CU a oferit conferinta de presa in care a fost anuntata formarea Platformei unioniste “Consiliul Unirii”.

A fost creat grupul care va vorbi in conferinta de presa, din care fac parte Timotei Turcanu, Stefan Maimescu, Anatolie Caraman, Vitalia Pavlicenco, Anatolie Revenco, Ludmila Bolboceanu, Gheorghe Vita, Gheorghe Maxian, ca si un membru tinar al CU (asupra persoanei se va decide zilele urmatoare). Va fi invitat si portalul www.privesc.eu

Va fi prezentat Manifestul unionistilor, care reprezinta un studiu-pozitie-program pe problematica Unirii, elaborat de catre unul dintre coordonatorii CU, Timotei Turcanu, dupa care dl Stefan Maimescu va reda chintesenta Scrisorii Deschise, adresate de Consiliul Unirii Presedintelui Nicolae Timofti, Va fi facut un bilant al activitatii CU de catre Anatolie Revenco, cetatenii vor fi invitati, prin intermediul presei, sa ia cunostinta de programul si Mesajul pe care CU il va citi la Alba Iulia, iar tinerii membri ai CU vor adresa romanilor de pretutindeni un Mesaj cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Presa va fi informata suplimentar asupra actiunilor membrilor CU de 1 Decembrie, inclusiv ale unor filiale CU din provincie, deoarece Consiliul Unirii, prin componentele sale active, identifica, in prezent, modalitatea optima de a marca Ziua de 1 Decembrie.

In presa au aparut comunicate de presa despre actiuni publice, asupra carora au anuntat unele componente ale CU, fara sa le fi coordonat in Consiliul Unirii. CU se disociaza de declaratiile, comunicatele de presa si actiunile componentelor CU, necoordonate in sedintele decizionale ale membrilor CU.

De asemenea, in virtutea conotatiilor electorale, pe care le poate capata sarbatorirea, in acest an, a Zilei Nationale a Romaniei, CU examineaza eventualitatea limitarii, la Chisinau, a participarii sale la o depunere de flori si la o sedinta festiva la Ginta Latina, anuntat de Forul Democrat al Romanilor pentru ora 17.00.

SP al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme