Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Iacob Cazacu-Istrati: Fiţi atenţi la diversiuni!…

                                       Fiţi atenţi la diversiuni!…

Boala unor lideri, fie ei de partid, fie de alte grupări sociale, este egoismul… Şi cu cât e Cazacumai sus  poziţia unui asemenea lider, cu atât mai mare este egoismul şi ambiţia, afirmă, pe bună dreptate, dna Maria Popescu. La fel, şi invidia şi făţărnicia, nemaivorbind de minciună, ce se află în vârful piramidei – am adăuga noi.

Am primit prin poșta electronică de la un prieten de-al meu niște “documente” noi-vechi…, care discrediteză unele personalități ale vieții cultural și social-politice ale meleagului nostru. Noi, fiindcă le-am primit acum, dar vechi, de aceea că ne sunt cunoscute de ani de zile, de pe când începuse campania de discreditare a membrilor primului Parlament, mai ales a scriitorilor.  De această dată (ultima oară au fost expediate de Ilie Bratu și Florin Cârlan anul trecut) documentele cu pricina au fost preluate de pe blogul lui Victor Roncea. Nu știu, dacă prietenul meu a mai trimis cuiva această scrisoare, dar la început mă întreabă pe mine ori sieși pune întrebareaAdevăr sau diversiune –informați​e preluată prin “intermedi​ari” de pe blogul lui Victor Roncea?

După părerea mea, a început un nou atac asupra unor figuri-cheie din politica națională din România Mică. Gândiți-vă: haosul din organele de conducere a RM – provocat; atac asupra unicului partid de dreapta din Parlament… Scopul? E clar- stoparea procesului de integrare în Europa și schimbarea vectorului politic- aderarea la uniunea euro-asiatică (Neo-URSS). Pentru aceasta trebuie dușmanii noștri merg la lupta decisivă, folosind toate metodele și mijloacele, inclusiv discreditarea și umilința, minciuna…,dar le cunoașteți bine și D-voastră. Dușmanii se pregătesc de alegeri anticipate și le este frică de personalităţi ca N. Dabija, I. Hadârcă, M.Ghimpu, D. Chirtoacă, V. Pavlicenco, An. Petrencu și alţi, ale căror nume sunt invocate în “operele” primite.

Această campanie nu a început acum, zilele acestea. Dacă citiți cu atenție, observați, că sunt articole vechi, de pe timpul lui Iu… și ceva mai târzior. Noi le cunoaștem.               Am scris într-un articol recent, că se începe o nouă etapă a înlăturării persoanelor ce merită toată stima și onoarea pentru faptele lor demne în lupta pentru eliberarea națională și mișcarea unionistă. Îmi pare nespus de rău că în atacul asupra acestor personalități sunt implicați acei, care ar fi de dorit să-i susțină, ca I. Bratu, Fl.Cârlan, V. Roncea ș.a. Care este interesul lor? De ce nu recurg la discuții directe cu persoanele pe care le ponegresc prin publicarea unor DOCUMENTE fabricate, poate de însăși KGB…, că noi știm: KGB-ul la așa ceva se pricepe de minune. Mâine poate să prezinte în mass media și vreo rugăciune de-a poetului Grigore Vieru ori a lui Valeriu Gafencu (fie-le țărâna ușoară) închinată lui Lenin… O s-o credeți și pe asta?!

Trebuie să fim atenți. Omul se judecă după fapte… Da, au fost membri ai partidului comunist și multe dintre persoanele pe care eu i-am numit mai sus și pe care azi îi onorez. Au fost comuniști de nevoie, dar care au contribuit mult la distrugerea partidului. Vreau cu această ocazie să numesc unul, care merită maxima stimă și preţuire a tuturor românilor: poetul Gheorghe Cutasevici. (Pentru a vă edifica asupra acestui nume, asupra acestei personalităţi, citiți, vă rog, cartea PATRIA ETERNĂ, de Gh.Cutasevici. Chişinău, Ed. LABIRINT, 2008).

Pentru volumul HORA LUMINII în anul 1980 a fost concediat brutal din serviciu (lucra redactor la o editură din capitala basarabeană) și lăsat pe drumuri, exclus din partid și din Uniunea Jurnaliștilor, interzicându-i-se de a mai publica sau edita… Vă dau exemplu doar o poezie – “Iată Patria, etern cuvânt”, ce conține, în acrostih, inițialele titlurilor celorlalte poezii din poem, formând pe verticală cuvântul ROMÂNIA. Mă simt dator să v-o aduc la cunoștință:

Ram vânjos cu frunza verde-n cânt

Om cu dorul sevă din pământ

Muncă, fericire și avânt

Â(Î)nfrățire-n faptă și în gând

Naștere din tot ce e mai sfânt

Imn de măreție răsunând

Asta-i Patria, etern cuvânt

Desigur, pot fi citate şi alte exemple, atât din spaţiul basarabean, cât şi din cel general-românesc.  Dar noi îi cântărim pe toți la fel… îi punem pe același cântar?!…Ori credeți, că e mai bine să ne bârfim unii pe alții, în loc să ne unim și să înfăptuim Unirea?!…

Cei care difuzează documente suspecte, de genul celor amintite mai sus provoacă ura și dezbinarea. Dacă primeam o așa scrisoare de la un dușman al meu, apoi nu mă întristam așa de tare, dar când primesc de la prieten și frate de idei… e trist al naibii! Te face să nu mai crezi în nimeni… Asta și așteaptă “binevoitorii” noștri.

Ce să mai zic? Au distrus AIE, au distrus Guvernul și Parlamentul…S-au apucat de elita societății, oamenii de creație… Și noi nicidecum nu putem alege un Rege filosof, care să ne unească în sfârșit, că mâine-poimâine chiar, că ne va veni sfârșitul Neamului.

 Rușine bârfitorilor!

                                                                                 Iacob Cazacu – Istrati

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme