Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Suntem solidari cu fratii nostri Basarabeni !

Solidaritate cu BASARABENII!!!

Actiunile recente ale Rusiei fata de Basarabia constituie acte de intimidare si presiune inacceptabile , de o mare gravitate.Ne referim la: declaratiile unor inalti demnitari ai Statului si Bisericii Rusesti – facute cu insolenta chiar la Chisinau ! – in care le neaga Romanilor identitatea si dreptul la unitate nationala , precum si caracterul Romanesc al Ortodoxiei Basarabene; la interzicerea scolilor romanesti din Transnistria; si la recentul santaj cu blocarea importului in Rusia de vinuri, fructe si legume din Basarabia.

Scopul urmarit de Rusia prin aceste actiuni agresive este de a impiedeca revenirea la Romania, pe calea integrarii in Uniunea Europeană, a teritoriilor smulse prin Pactul Ribbentrop-Molotov.

PNŢCD este solidar cu Basarabenii .

Autoritațile de la Chișinău au astazi nevoie urgentã de sprijinul
Nostru , al tuturor Romanilor din Tara si din Strainatate !

Simbol necontestat al Rezistenței Naționale impotriva ocupației sovietice şi a regimului comunist, PNTCD este deținătorul recunoscut al legitimității democratice in actuala Romanie. In aceasta calitate ii cheama pe toti Romanii să-si dovedeasca solidaritatea cu fratii lor care traiesc inca sub amenintarea directa a Moscovei, sa recurga la toate mijloacele de care dispun spre a determina Rusia să renunte la expansionismul agresiv fata de Tara noastra. Obiectivul imediat al solidaritatii noastre este de a pune capat blocadei economice cu care Moscova santajeaza administratia de la Chisinau ca s-o impiedice sa semneze la Vilnius, toamna aceasta, aderarea la UE.

In vederea atingerii acestui obiectiv, facem apel la toti Romanii din Tara si din Diaspora, cerandu-le imperios sa participe masiv la urmatoarele doua actiuni de solidaritate cu Basarabenii :

1. Sa cumpere cu prioritate vinuri din Basarabia, fructe si legume din Basarabia, pentru consumul lor propriu, pentru obligatii protocolare (receptii, banchete oficiale si private) si – in cazul firmelor comerciale – pentru a-le exporta mai departe, in tarile din Uniunea Europeana si din alte zone ale lumii.

2. Sa boicoteze toate produsele de origine Ruseasca si activitatea firmelor comerciale Rusesti , incepand prin a refuza sa se aprovizioneze cu combustibil auto la statiile Lukoil.

Adoptarea unei atitudini ferme, energic manifestate de intreaga populatie este singura cale de a determina Moscova sa respecte normele morale si regulile de drept in relatiile Federatiei Ruse cu alte state si popoare.

Boicotarea produselor Rusesti este un act de demnitate nationala
despre care avem convingerea ca va fi perceput de Romani ca o importanta datorie patriotica!

Suntem solidari cu fratii nostri Basarabeni !

Comitetului de Conducere Interimară
a PNTCD

PRO-PNTCD

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme