Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

S-a discutat despre agenda pentru noiembrie-decembrie

IMG_0428In sedinta traditionala de joi, membrii activi din Chisinau ai Consiliului Unirii au discutat despre participarea la Marsul pentru Basarabia, organizat de Actiunea-2012 la Bucuresti, pe 20 octombrie. Consiliul Unirii a participat cu o delegatie formata din membri veniti din mai multe localitati, careia i s-au alaturat mai multi membri ai Platformei unioniste, care au sosit din Bucuresti si din alte localitati ale Romaniei.

Delegatia organizata de staful CU a revenit la Chisinau cu sentimentul datoriei implinite si cu satisfactia ca, la Bucuresti, romanii de pe ambele maluri ale Prutului au fost alaturi intr-un mesaj unionist declarat raspicat pentru politicienii de pe ambele maluri ale Prutului. Serviciul de presa al CU au plasat poze pe resursele media, remarcind ca televiziunile controlate de oligarhii antiromani au trecut cu vederea un mars pentru Basarabia, de rasunet pentru romanii autentici si care isi doresc reintregirea si refacerea unitatii romanesti, pentru binele fiecarui roman si al copiilor lui.

Dl Timotei Turcanu, unul dintre coordonatorii CU, a anuntat in sedinta despre inregistrarea la Ministerul Justitiei a Fundatiei “Turnul Dezrobirii Basarabiei”, care va colecta mijloace pentru reinaltarea acestui Monument sacru pentru identitatea nationala, romaneasca, a acestui teritoriu din stinga Prutului, ca si pentru diferite proiecte unioniste, urmind pe site-ul CU sa fie publicate ulterior datele pentru transferul voluntar de mijloace financiare in aceste scopuri.

O alta chestiune discutat de membri CU au fost actiunile organizate pe 1 Decembrie -Ziua Nationala a Romanilor. CU a constatat cu satisfactie ca, acum, dupa revirimentul actiunilor stradale proUnire, creste numarul actiunilor si manifestarilor publice romanesti si unioniste. Astfel, au anuntat un nou Mars la Chisinau membrii Platformei civice “Actiunea-2012”, De asemenea, pe 1 decembrie urmeaza sa aiba loc in Scuarul Operei Nationale un festival de cintec folcloric, organizat cu sprijinul ansablului lui Tudor Ungureanu, Consiliul Unirii este asteptat si la Alba Iulia, iar un grup de romani din Basarabia organizeaza un pelerinaj pe jos si cu autocarul spre Alba Iulia, cu vizitarea unor complexe monastice. Consiliul Unirii a avut o prima examinare a oportunitatilor de participare la aceste manifestari si actiuni.

Un subiect al sedintei a fost si anuntata adunare “populara” organizata de guvernantii de la Chisinau, care au avut, mai ales in ultimii doi ani, o atitudine foarte ostila fata de marsurile unioniste incepute pe 25 martie 2012, anul cind s-au implinit 200 de ani de ocupatie ruso-sovietica. Comportamentul guvernantilor declarati proeuropeni, a tradat, in realitate, esenta lor antidemocratica, pentru ca nu accepta pluralismul politic si de opinii, raminind cu mentalitate comunista, bolsevica, moldovenista, de fapt antieuropeana si antiromaneasca. O guvernare, au mentionat membrii CU, nu poate face o actiune stradala artificiala, de sprijin a pozitiei proeuropene, care ar trebui sa insemne reducerea coruptiei, a contrabandei si a injustitiei, ceea ce nu se intimpla de patru ani, insotiti de prabusire a asteptarilor postcomuniste. Consiliul Unirii nu poate participa la o farsa si o parodie a unor grupari mafiote, care au facut si mai fac si cirdasie cu comunstii.

Serviciul de presa al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme