Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Poziția Consiliului Unirii față de adunarea populară (electorală) a Puterii de la Chisinau din 3 noiembrie

DSC_0864Consiliul Unirii activează de doi ani și are o poziție extrem de clară față de viitorul populației din stânga Prutului. Aceasta trebuie să se regăsească, împreună cu națiunea română, în NATO și UE. Consiliul Unirii consideră că trebuie pus în față adevărul privind imperativul lichidării consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop în privința Basarabiei și pus capăt ocupației ruso-sovietice, care continuă al 201-lea an.

Platforma unionistă ”Consiliul Unirii” a organizat acțiuni stradale în care unioniștii au cerut Unirea, deși Puterea postcomunistă s-a opus pe toate căile acestor manifestări, demonstrând ostilitate și agresivitate verbală contra manifestanților pașnici, aliniindu-se forțelor violente prorusești, ce i-au atacat pe manifestanți cu pietre și cu alte minunății. Comportamentul guvernanților a fost unul nedemocratic și neeuropean, comunist și prorus, interzicând libertatea de exprimare, pluralismul de opinii, exprimarea legală și liberă a viziunilor politice, luptând contra forțelor ce vor să înfăptuiască unitatea națională românească.

Consiliul Unirii este convins că cel de-al doilea stat românesc poate ajunge imediat în Europa prin reunificarea celor două state românești, România fiind principalul stat interesat ca și populația românească de pe ambele maluri ale Nistrului, împreună cu alogenii integrați, să ajungă în comunitatea europeană, sprijinind activ materializarea demersului european al basarabenilor.

Având în vedere, însă, comportamentul nedemocratic și neînțeles al Puterii, căreia Consiliul Unirii i-a adresat o serie de scrisori, demersuri și materiale, rămase fără răspuns, având în vedere că partidele de la guvernare nu s-au alăturat acțiunilor proromânești, deci proeuropene, ale unioniștilor, apare întrebarea privind sinceritatea atașamentului proeuropean și al partidelor de la guvernare, care au dezamăgit puternic populația în patru ani de când se află la conducere și au manifestat lipsă de verticalitate față de Kremlin, care au făcut înțelegeri condamnabile cu formațiunea comunistă, prăbușind, astfel, visul european al cetățenilor. Consiliul Unirii consideră că adunarea populară, în esență, electorală, este pusă la cale de ideologii de la Chișinău ai Moscovei, care caută să iasă basma curată din capcana Ucraina-Rusia-UE, urmărind, de fapt, doar scopuri electorale, pentru a fi reperpetuați la Putere falșii proeuropeni, ca să se opună, în continuare, acțiunilor unioniștilor, în numele apărării falsei și inexistentei statalități, ca să deturneze fondurile publice și europene, sabotând, astfel, în realitate și la infinit, integrarea europeană.

Consiliul Unirii înțelege perfect că, urmare a neinformării populației, a informării ei imparțiale și a manipulării prin televiziunile controlate, cetățenii creduli și sinceri nu fac deosebirea dintre orientarea europeană și guvernanții proruși, care își acoperă antiromânismul și poziția antiNATO prin frazeologie proeuroeană. De aceea, unioniștii îi cheamă pe adepții Unirii cu România să nu se descurajeze total când actuala Putere îi va dezamăgi profund și după Vilnius. Ci să știe că doar componentele Consiliului Unirii pledează sincer pentru Europa, prin Unirea cu România, care e cea mai sigură și directă cale spre familia euroatlantică, unde toți românii, regăsiți într-un stat unitar, modern, european, își vor afirma valorile și construi fericirea.

Consiliul Unirii,

31 octombrie 2013

Loading Facebook Comments ...

1 Comment

Add a Comment
 1. =Maruşca Nord-Bucovineanca Unionista=

  CANTECELE RE-UNIRII NOASTRE APROPIATE
  CU PATRIA-MAMA ROMANIA MARE EUROPEANA !
  —————————————–
  1.
  Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chișinău organizează,
  în colaborare cu Asociația Obștescă “Arată-ți inima” din Chișinău,
  seria de spectacole de muzică folk
  „Și de-ar fi…» susținute de îndrăgitul interpret din România Ducu Bertzi.
  Repertoriul prezentat de artist în cadrul concertelor va conține o selecție din cele mai apreciate hit-uri ale genului, melodii pop-folk sau rock — majoritatea cunoscute și foarte apreciate de publicul din Republica Moldova.

  Programul spectacolelor:
  ————————————

  – 31 octombrie, ora 18.00 — Casa de Cultură din orașul Orhei

  – 1 noiembrie, ora 18.00 – Teatrul «Vasile Alexandri» din orașul Bălți
  – 2 noiembrie, ora 18.00 – Palatul de Cultură din orașul Soroca
  – 3 noiembrie, ora 18.00 – Casa de Cultură din orașul Călărași
  – 4 noiembrie, ora 18.00 – Filarmonica Națională «Serghei Lunchievici» din Chișinău

  Ducu Bertzi s-a născut la 21 septembrie 1955 la Sighetu Marmației. Prima înregistrare radiofonică este realizată în noiembrie 1979 cu piesa «Când s-o împărțit norocul».
  Este prezent permanent pe scenele din țară și din străinătate, numărul spectacolelor realizate depășește 4000. Albumul «Dor de ducă», apărut în 1997, a depășit ca vânzări toate așteptările, revista «Actualitatea Muzicală» conferind autorului în 1998 premiul popularității pentru tirajul de excepție.
  Ultimii 3 ani au însemnat aproximativ 200 de concerte în tări precum Franța, Germania, Belgia etc, interviuri și recitaluri pe frecvențele a peste 25 de posturi de radio, 15 posturi de televiziune și realizarea a 8 videoclipuri.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRAIASCA ROMANIA MARE IN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================
  2.
  Gigi Căciuleanu “România Dance Company”
  va susține pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău,
  pe 2 și 3 noiembrie, orele 18
  spectacolul „D’ale noastre”,
  în coregrafia lui Gigi Căciuleanu,
  pornind de la textele marelui prozator român Ion Luca Caragiale.

  Gigi Căciuleanu este unul dintre cei mai importanți coregrafi români,
  de anvergură și recunoaștere internațională.
  Mai mult,
  puțini știu că artistul își are rădăcinile în satul Mășcăuți, Criuleni,
  printre înaintașii lui fiind Ion Sârbu, poet moldovean care a scris fabule în limba româna, cu caractere chirilice.
  Cartea de vizită a lui Căciuleanu este impresionantă.
  Absolvent al Școlii Naționale Superioare de Coregrafie din București, și-a șlefuit talentul la marea școală de balet a Teatrului Balșoi din Moscova. A fost solistul baletului Operei Române,
  a colaborat cu Pina Bausch și Maya Plisetskaya.
  A avut propria companie în Franța și a fost, până de curând,
  directorul Companiei Naționale de Balet „El Banch” din Chile.
  ——————————————————————————–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 9 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme