Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Unități militare ale Armatelor României, SUA, Franței și Poloniei la grandioasa paradă de 1 Decembrie a.c. – 95 de ani de la formarea României Mari

parada-militara-fasole-si-huiduieli-3235121Grandioasa paradă militară va avea loc pe 1 Decembrie 2013, cu ocazia aniversării a 95 de ani de la formarea României Mari, la care vor participa în premieră la defilare, alături de Unități ale Armatei Române, și Unități ale Armatelor SUA, Franței și Poloniei.

Anul 1859 este anul constituirii României moderne și, totodată, anul în care s-a semnat certificatul de naștere al Armatei Române. În noiembrie 1859, printr-un Înalt Ordin al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, se înființează Secția a II-a Informații a Marelui Cartier General – predecesoarea actualei Direcții de Informații Militare. Dar abia la I Decembrie 1918 are loc constituirea definitivă a României Mari. Anul acesta se împlinesc 95 de ani de la istoricul eveniment.

La parada militară din București din acest an vor defila pe sub Arcul de Triumf, alături de unitățile Armatei Române, și unități ale armatelor SUA, Franței și Poloniei.

SUA este actualul partener strategic al României, iar Franța este sora mai mare de gintă latină, care a sprijinit activ formarea României armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-34Mari atât în perioada 1859-1918, cât și la Congresele de Pace de la Paris și Versailles din 1919-1920, dar și un susținător puternic al aderării la NATO a României din anul 1998 pentru primul val de aderare. Polonia este vechiul vecin de frontiera al României Mari din perioada 1918-1940 și singurul vecin cu care România nu a avut litigii teritoriale sau alt gen de conflicte și a întreținut relații de prietenie chiar în momentul de grea încercare a poporului Polonez, când a fost ocupată de armata germană și sovietică, elita poloneză, dar și oamenii simpli, găsind refugiu și adăpost în România, la fel și tezaurul Polonez, care a fost dat spre pastrare României, pentru a fi salvat.

În perioada 6-7 noiembrie 2013, Armata Română a desfășurat manevre navale și aeriene pe Marea Neargă concomitent cu manevrele NATO, derulate în Polonia și Statele Baltice, din perioada 2-9 noiembrie 2013.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-20armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-19În ciuda dificultăților de tot felul generate de subfinanțarea cronică, Armata Română a reușit să rămână la standarde decente atât ca nivel de înarmare, cât și ca nivel de pregătire a celor 90.000 de militari activi pe timp de pace. Spre comparație – Ungaria menține sub arme pe timp de pace un efectiv de 25 de mii de militari și cu o înzestrare tehnică modestă. Polonia, cu 38 de milioane de locuitori, are efective militare pe timp de pace cifrate la 100 de mii de oameni.

Ucraina, cu o populație de aproximativ 50 milioane de locuitori, are o armată de 200 de mii de militari activi, iar înzestrarea lasă mult de dorit.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-17Începând cu 2014, odată cu mărirea bugetului Armatei Române, Ministerul Apărării armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-8-1024x736Naționale va demara un program amplu, de durată, privind modernizarea și înzestrarea armatei cu tehnică nouă și modernă. Astfel, va continua înzestrarea trupelor terestre cu blindatele elvețiene Piranha Mowag, românești – Saur II -, și cu tancuri fabricate în România, sub licență germană. Marina Militară va repara și va repune în funcțiune Nava-Școala Bricul Mircea – Nava Simbol a Marinei Militare. Totodată, va fi reparat și repus în funcțiune submarinul „Delfinul”, care va începe să patruleze pe Marea Neagra.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-14Aviația Militară va primi 12 avioane F16, precum și un număr de avioane I.A.R. 99 și armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-13Elicoptere I.A.R. Puma-Socat. În acest scop, va fi reamenajat și reconstruit Aeoportul Militar de la Fetești în care NATO va investi zeci de milioane de dolari.

Totodată, vor intra în înzestrarea Armatei Române noi modele de rachete sol-aer, sol-sol, aer-sol și aer-aer. Din 2015 va deveni operativ și scutul Anti-Rachetă de la Deveselu, prin finanțare NATO.

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-12În prezent, Armata Română are unități operative în teatrele de operații din Afganistan,armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-11 Irak, Kosovo și Mali.

Dumnezeu să apere România, Națiunea Română și Armata Română.

Dacian Dumitrescu

*Acest articol poate fi preluat de presa română de pretutindeni .

http://www.rbnpress.info/wp/grandioasa-parada-militara-de-1-decembrie-2013-cu-ocazia-aniversarii-a-95-de-ani-de-la-formarea-romaniei-mari-la-care-vor-participa-in-premiera-la-defilare-alaturi-de-unitati-ale-armatei-romane-si-un/#ixzz2kGTYMTMBarmata-romana-forte-terestre-si-aeriene-4armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-3armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-2armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-1armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-6armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-9armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-32armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-27armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-22armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-21

armata-romana-forte-terestre-si-aeriene-33

 

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme