Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Se depun eforturi continue pentru acțiuni comune de 1 Decembrie

11La ședința tradițională de joi a membrilor activi ai Consiliului Unirii s-a discutat despre pregătirile pentru 1 Decembrie. Grupul de dialog și coordonare, creat în ședința anterioară de către CU, a raportat despre acțiunileîntreprinse pentru contactarea și invitarea entităților politice și obștești activ, care își revendică esența românească, la acțiuni comune de Ziua Națională a României.

La ședință a fost prezent, pentru prima oară, primind o invitație pentru dialog, un grup de membri ai grupului politic liberal-reformator, cu mandatul de a se familiariza cu intențiile membrilor Consiliului Unirii pentru 1 Decembrie și cu oportunitățile de participare la manifestări concertate.

Membrii CU i-au informat pe cei prezenți că și-au dat acceptul să participe de 1 Decembrie la acțiuni în spațiul public, la îndemnul Consiliului Unirii, Mișcarea ”Antimafie” (Sergiu Mocanu), Partidul Popular (Alexandru Oleinic). Dintre manifestările anunțate și cunoscute sunt Lanțul uman ”ÎnCercUnim Guvernul” Republicii Moldova, la propunerea Platformei civice ”Acțiunea-2012”, începând cu ora 14.00 din fața Liceului teoretic româno-francez ”Gheorghe Asachi”, se preconizează o depunere de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, însă unele puncte posibile din Program depind de decizia Partidului Liberal de a face sau de a nu accepta desfășurarea în comun a unei suite de acțiuni pe 1 Decembrie în Piața Marii Adunări Naționale.

În ședința de la Primărie, în care au discutat toți solicitanții de dispoziții pentru 1 Decembrie pentru Piața Marii Adunări Naționale, inclusiv PNL, ca o componentă a Consiliului Unirii, s-a anunțat că PL a depus înaintea tuturor cerere prealabilă și urmează acum să accepte sau să respingă oferta Consiliului Unirii de a se sărbători în comun Ziua Națională a României.

Săptămâna viitoare membrii CU și entitățile care au acceptat o acțiune comună, vor oferi o conferință de presă, în care vor anunța opinia publică despre ultimele decizii și precizări în ajunul zilei de 1 Decembrie. Se așteaptă răspunsul de la PAD (Mihai Godea), PL (Mihai Ghimpu), precum și o coordonare cu Forul Democrat al Românilor (Nicolae Dabija).

Serviciul de presă al CU

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme