Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii îl așteaptă pe unionistul Traian Băsescu alături de unioniștii deschiși din Basarabia, pământ românesc

basescu25247_50370700Preşedintele Traian Băsescu a încheiat anul cu o declaraţie despre Uniunea României cu Republica Moldova.

Mi-aş dori ca nu numai câţiva politicieni, dar şi românii să gândească la relaţia noastră viitoare cu Moldova“, a spus preşedintele Traian Băsescu. 

971573_513686948725317_1119807088_nEl a arătat că, din punctul său de vedere, 2014 trebuie să fie “anul în care să afirmăm cinstit şi deschis că Moldova este pământ românesc şi că nu s-a născut odată cu Pactul Ribbentrop-Molotov această ţară, ci are o istorie, cultură, limbă, legate de România şi de poporul român“.

http://www.antena3.ro/romania/basescu-2014-sa-fie-anul-in-care-sa-afirmam-deschis-ca-moldova-este-pamant-romanesc-239266.html

Iată ce consideră și Consiliul Unirii: ”În anul 2013, o realizare incontestabilă pentru recunoașterea și restatuarea adevărului privind limba română ca limbă oficială a fost Hotărârea istorică a Curții Constituționale, potrivit căreia textul Declaraţiei de Independenţă prevalează în raport cu textul Constituţiei, astfel încât limba de stat a Republicii Moldova este univoc limba română. Declaraţia de Independenţă constituie fundamentul juridic şi politic al Constituţiei, încât nicio prevedere a acesteia nu-i poate depăşi cadrul. Decizia de demnitate națională a Curții Constituționale deschide calea pentru revenirea la reexaminarea obiectivă a actului de ocupație din 1940, a statutului de ocupație în prezent al celui de-al doilea stat românesc și la identificarea soluției pentru ca nulitatea Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, calificat obiectiv și în Declarația de Independență, să conducă la lichidarea consecințelor acestuia pentru teritoriul rupt din trupul Patriei-mamă, România.”

Îl inităm pe Traian Băsescu să se alăture deschis unioniștilor din Basarabia pentru refacerea unității naționale românești, dincolo de ce cred guvernanții accidentali proruși de la Chișinău. 

Consiliul Unirii, 1 ianuarie 2013

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme