Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Comunicat CNSC (România) privind Ucraina și cerând partidelor pro-româneşti şi pro-unioniste basarabene o alianţă pt unitatea românismului

http://democratia-cnsc.blogspot.ro/
http://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/comunicat-cnsc/

Comunicat de presă

CIMG5982Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi arată îngrijorarea faţă de evenimentele scăpate de sub control din Ucraina, care afectează situaţia unui mare număr de conaţionali români, obligaţi, printr-un accident nedorit al Istoriei, să trăiasca separaţi de Ţară. Comunitatea românească din ţara vecină manifestă deja semne de divizare între forţele pro-guvernamentale şi cele ale opoziţiei, care contestă, în stradă, îndepărtarea de idealul European al ucrainenilor.

Situaţia explozivă din Ucraina creează o stare de instabilitate regională accentuată la graniţa cu Uniunea Europeană cu pericolul real al extinderii şi în spatiul basarabean. Deja, forţele politice reacţionare antiromâneşti şi antieuropene din Basarabia, cu strânse legături la Moscova, adoptă poziţii extreme, asemănătoare celor din Ucraina, de respingere a direcţiei europene adoptate de Chişinău.

Concomitent, are loc o activare îngrijorătoare a fenomenelor secesioniste, care pun în pericol însăşi integritatea Republicii Moldova.

Faţă de această situaţie, Consiliul Naţional al Societăţii Civile îşi exprimă solidaritatea şi sprijină poziţia românilor din Ucraina, care se declară pentru apropierea europeană a ţării. În acelaşi timp, facem un apel domnului Ion Popescu, deputat în Rada ucraineană, să sprijine năzuinţele conaţionalilor săi pro-europeni, pentru a nu identifica comunitatea românească din Ucraina cu o politică nepopulară mai ales în regiunea Bucovinei de Nord.

Consiliul Naţional al Societăţii Civile cere în mod ferm, forţelor politice pro-româneşti şi pro-unioniste din Basarabia să înceteze imediat orice dispute publice care afectează românismul din Basarabia, mai ales acum în pragul referendumului naţional.

De asemeni, solicităm partidelor politice basarabene pro-româneşti şi pro-unioniste să demareze în cel mai scurt timp discuţii, fără condiţii prealabile, în vederea constituirii unei alianţe care să restabilească unitatea şi credibilitatea românismului în societatea basarabeană.

Coordonatori CNSC,

Mircea DOGARU
Mircea POPESCU
Radu TOMA

Loading Facebook Comments ...

2 Comments

Add a Comment
 1. =Maruşca lui Tenuță Unionistu dela Cetatea-Albă=

  Razboiul Civil din UCRAINA
  si retrocedarea teritoriilor românesti ocupate de rusi si ucraineni:
  —————————————————————————————–

  20 februarie 2014:
  Un comentariu preluat de la #Scythicus#

  http://vox.publika.md/politica/implicarea-nato-la-cererea-republicii-moldova-ar-fi-o-solutie-pentru-rezolvarea-situatiei-din-transnistria-511257.html/comment-page-1#comments

  Transnistria va fi rezolvată când Rusia va fi scoasă din ecuație
  și se vor produce negocieri direct între Republica Moldova/România și Ucraina.
  Rusia nu are nici o treabă în Transnistria, nu are graniță comună,
  doar 1/3 sunt ruși, 1/3 sunt moldoveni/români și 1/3 ucrainieni.

  RM și UA ar trebui să pornească de la o bază de negocieri cu următoarele principii :
  Transnistria este o enclavă pro-rusească care pune în pericol atât RM cât și UA.
  Transnistria are demografic atât moldoveni cât și ucrainieni.
  Transnistria a fost teritoriu ucrainean atribuit administrativ RSSM
  așa cum teritorii moldovenești au fost atribuite administrativ Ucrainei.
  Pe bază de cedări reciproce cele două țări pot repara măcar în parte
  nedreptățile produse de trasarea arbitrară a unor granițe între republicile sovietice.
  Aici putem invoca dreptul istoric, granițe naturale, principiul etnic.

  Istoric granița ar trebui să fie pe Nistru, de la Ceremuș la Marea Neagră.
  Ar fi situația ideală. RM cedează Transnistria Ucrainei
  și Ucraina cedează Bugeacul și Bucovina de Nord/Hotinul Republicii Moldova/României.

  Desigur că între timp au apărut alte majorități etnice.
  În acest caz de exemplu Ucraina ar putea obiecta cedării Cernăuțiului, Hotinului sau Cetății Albe care sunt majoritar ucrainene în prezent. S-ar putea astfel face un schimb de teritorii doar pe baze etnice, teritoriile majoritar românești să treacă la România/RM,
  cum ar fi Adâncata, Noua Suliță, Reni, Herța,
  iar cele majoritar ucrainene din Transnistria la Ucraina. Ucrainienii pot ceda și localități neucrainiene din Bugeac, unde majoritari sunt bulgarii sau cu pluralitate neucraineană,
  ca Ismail în schimbul Tiraspolului majoritar rusesc.
  Părerea mea este că Tighina în orice caz trebuie să revină RM.

  Se poate dezvolta mult pe această
  dar o bază de negocieri ar putea exista dacă Rusia ar fi scoasă din ecuație.
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ==============================================

 2. =Maruşca lui Tenuță Unionistu dela Cetatea-Albă=

  GENOCID ÎMPOTRIVA PROPRIULUI POPOR
  si deputatul tradator de la Kiev Ion Popescu:
  —————————————————–
  ziarul “Zorile Bucovinei”, Cernauti,
  21 Februarie 2014
  un articol de Felicia N. Toma

  http://www.zorilebucovinei.com/news/show/490/

  După sângeroasa zi de joi, când peste 100 de manifestanţi paşnici au fost răpuşi de gloanţele lunetiştilor, din ordinul lui Zaharcenko, centrul Kyivul arată, după cum afirmă, cu lacrimi în ochi bătrânii localnici, ca după cel de-al doilea război mondial. Nici Ianukovyci, nici ceilalţi vinovaţi de genocidul împotriva poporului, n-au demisionat şi nici n-au de gând, se pare, s-o facă. Mai mult ca atât, Zaharcenko, ministrul de interne, şi procurorul general Pşonka, după cum informează TV5, au încercat să spele putina de pe Aeroportul „Boryspil”, însă i-au împiedicat activiştii EuroMaidanului. Cu toate că deputaţii poporului urmau să înceapă sesiunea încă la ora 10.00, abia seara, în Rada Supremă s-au adunat 127 de aleşi ai poporului, care au votat „pentru” condamnarea violenţei în Ucraina ce a cauzat jertfe omeneşti (236 de voturi), ca parlamentul să activeze, în actuala situaţie critică, chiar şi în zilele de odihnă. Conform hotărârii adoptate, unităţile militare şi cele ale forţelor de ordine urmează să înceteze focul şi să se întoarcă la locul dislocării lor permanente, pentru ca să li se interzică folosirea armelor. De asemenea, parlamentul ucrainean a interzis înfăptuirea operaţiunii „antiteroriste”, anunţate de Serviciul Securităţii, iar starea de urgenţă o poate decreta doar Rada Supremă. Neînțeleasă a rămas şi poziţia lui S. Tighipko, care a promis că, împreună cu 20 de adepţi ai săi, îi va susţine pe cei din opoziţie, votând împreună cu ei, dar nici nu s-a prezentat la sesiunea de ieri. Au lipsit, în deplină componenţă, şi comuniştii. Nu s-a prezentat la sesiune, pentru ca împreună cu ceilalţi deputaţi să pună stavilă vărsărilor de sânge, nici deputatul român din fracţiunea Partidului Regiunilor Ion Popescu, acela care face apeluri, de la Mănăstirea din Bănceni, de „neimplicare în actele de violenţe”, „de a se abţine de la declaraţii s-au solicitări nechibzuite, care ar putea să aducă prejudicii Comunităţii Româneşti din Ucraina”, dar personal se alătură la violenţe prin încurajarea „tituşkilor” de pe scena AntiMaidanului, după cum informează jurnalista cernăuţeancă Galyna Eremiţa.

  Mulţi dintre deputaţi părăsesc rândurile Partidului Regiunilor, nedorind să continue vărsarea de sânge şi înţelegând că Ianukovyci nu va ceda. Astfel, până acum, aproape 20 de deputaţi ai acestei criminale forţe politice au părăsit rândurile ei, spre regret, nu e printre ei şi „pacificatorul” deputat bucovinean Ion Popescu.

  Astăzi, când 360 de deputaţi ai poporului se aflau în sala de sesiuni a Radei Supreme, în sediu au pătruns un grup de vreo 50 de militari înarmaţi până în dinţi, cu automate Kalaşnikov şi doar graţie deputaţilor opozanţi aceştia au fost impuşi să părăsească clădirea.

  În timpul unei noi runde de negocieri de ieri noapte ce a durat aproape 9 ore, între liderii opoziţiei, Ianukovyci şi membri ai guvernelor din ţările europene – Germania, Franţa, Polonia, Rusia, s-a ajuns la semnarea unui proiect de hotărâre privind reglementarea crizei ce prevede reîntoarcerea la Constituţia din 2004, limitarea împuternicirilor preşedintelui, formarea, timp de 10 zile, a unui guvern de coaliţie. TV Inter a dat publicităţii declaraţiei lui Ianukovyci, care e de acord cu înfăptuirea alegerilor preşedinţiale anticipate şi revenirea la Constituţia din 2004. Însă aceasta pare a fi o declaraţie efemeră pentru a tărăgăna timpul în scopul de a „inventa” o nouă capcană de exterminare a poporului.

  „ION POPESCU AŞA ŞI N-A DAT APRECIERE EVENIMENTELOR DIN UCRAINA ŞI RĂMÂNE ÎN PARTIDUL REGIUNILOR”
  —————————————————–

  A declarat, pe site-ul său oficial, deputatul poporului Ghennadi Moskal, în adresarea s-a către bucovineni, care urmează să aprecieze activitatea deputaţilor poporului din partea regiunii Cernăuţi care n-au votat pentru încetarea războiului puterii cu propriul popor.

  „După vărsarea de sânge, fiecare bucovinean ce-a votat pentru Partidul Regiunilor s-au rămâne membru al lui, urmează să înţeleagă că e părtaş a acestor crime. Mă adresez către acei care au luat bani înainte de alegeri, votând pentru Partidul Regiunilor – daţi dovadă de curaj şi purificaţi-vă de această murdărie, daţi banii familiilor suferinzilor şi cereţi-vă de la ei iertare pentru fapta voastră.

  Bucovinenii urmează, de asemenea, să dea apreciere deputaţilor din partea regiunii, care n-au fost prezenţi la şedinţa din seara trecută a radei Supreme şi n-au votat pentru încetarea războiului puterii cu propriul popor.

  În privinţa deputatului poporului Ion POPESCU, care până astăzi aşa şi n-a dat apreciere evenimentelor din Ucraina şi continuă să rămână în Partidul Regiunilor, i-am trimis o scrisoare Preşedintelui României Traian BĂSESCU, cu rugămintea să introducă faţă de el sancţiuni personale privind interdicţia de a intra în România”.

  MULŢUMIRI PREŞEDINTELUI ŞI GUVERNULUI ROMÂNIEI
  —————————————————

  Ghennadi Moskal, preşedintele unei comisii temporare a Radei Supreme, s-a adresat cu o scrisoare de mulţumire către Preşedintele, prim-ministrul, preşedinţii Parlamentului şi Senatului României, pentru hotărârea politică de acordare a statutului de refugiaţi cetăţenilor Ucrainei, care au fost răniţi pe EuroMaidan şi se află la tratament în România. „Un asemenea statut va permite răniţilor să-şi încheie tratamentul, iar în caz de cerere a extrădării lor din partea actualului regim din Ucraina, să rămână sub protecţia conducerii României şi să obţină aici azil”, a menţionat deputatul opozant.

  Eventualii refugiaţi din Ucraina pot fi primiţi şi în Centrul de cazare pentru solicitanţii de azil de la Rădăuţi

  Centrul are disponibile 69 de locuri, dar, dacă s-ar impune, numărul acestora poate fi suplimentat. Centrul regional de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Rădăuţi este singura structură din judeţul Suceava care ar putea primi, în prezent, refugiaţi, a declarat, ieri, prefectul Florin Sinescu. Potrivit lui, în cazul în care vor exista refugiaţi din Ucraina, singura structură specializată este acest centru, care are o capacitate de 100 de locuri. În prezent sunt ocupate 31 dintre ele. Sinescu a mai menţionat că, dacă se va impune, se vor putea amenaja şi alte spaţii pentru primirea de refugiaţi.

  Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că, în caz de nevoie, România poate prelua, pentru început, 3.500 de refugiaţi din Ucraina în spaţii de cazare (M.C.), informează ziarul „Crai Nou”, Suceava.

  ASEMENEA VIOLENŢE POŢI VEDEA DOAR ÎN FILME DE GROAZĂ
  —————————————————

  Nici un intelectual nu poate rămâne pasiv la teribilele omoruri ale protestatarilor paşnici, majoritatea tineri, săvârşite de banda lui Ianukovyci. Plâng până şi medicii de îngrozitoarele violenţe, care pot fi văzute doar în filme de groază. Cine s-ar fi gândit vreodată că în Ucraina, în secolul al XXI, se poate comite un asemenea genocid împotriva propriului popor. Chiar şi Olga Bogomoleţ, doctor în ştiinţe medicale, coordonatorul medicilor voluntari din hotelul „Ucraina” din centrul Kyivului, chemând Partidul Regiunilor să înceteze vărsările de sânge, a afirmat că lunetiştii profesionali ţintesc în manifestanţi fără şanse de a rămâne în viaţă, anume direct în inimă, cap, plămâni sau gât”. TSN transmite că, pentru a ascunde adevărata cifră a celor răpuşi de gloanţele „Berkut”-ului, forţele de ordine ucrainene fură cadavrele decedaţilor noaptea din morgă şi le duc în afara oraşului.

  O LACRIMĂ ÎN VEŞNICIE
  ————————————–
  O lacrimă în veşnicia celor care şi-au sacrificat tinereţea pentru Neam,Viaţă şi Libertate, precum au făcut-o şi martirii neamului nostru românesc, picură neîncetat şi din candela colaboratorilor „ZORILOR BUCOVINEI” şi membrilor Societăţii Jurnaliştilor Români Independenţi din Regiunea Cernăuţi. Glorie eroilor!
  / Felicia N. TOMA /

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ===== BUCOVINA DE NORD E ROMANIA ! =====
  ————— ♥ TOATA BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ———–
  —————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE ÎN VECHILE HOTARE
  DIN ANUL 1918 DINTRE NISTRU SI TISA !
  ===============================

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

What is 14 + 9 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)
Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme