Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Pe 9 mai, românii cu demnitate îi vor comemora pe cei 3 mii de ostași de toate naționalitățile la ”Cimitirul Eroilor”, pe Bd.Decebal nr.17

Consiliul Unirii a făcut doar acțiuni pașnice, fie că au fost de protest sau de sprijinire, de exprimare a vreunei poziții. Pe 9 Mai, noi, componentele Consiliului Unirii, printre care este și Partidul Național Liberal, Asociația Veteranilor de Război-1992 ”Tiras-Tighina”, vă invită să fiți prezenți la un Te-Deum în memoria celor căzuți pe acest pământ în două războaie mondiale. Citiți anunțul de mai jos și nu rămâneți indiferent.

”Onoraţi Domni!

Prin prezenta, Asociaţia Republicană a Participanţilor la Războaie împreună cu Comitetul de Salvare a Complexului Memorial „Cimitirul Eroilor” din Mun.Chişinău, Bd.Decebal nr.17, cimitir unde îşi duc somnul de veci 3 mii de ostaşi ruşi, români, sovietici, francezi, cehi, slovaci, nemţi, greci, polonezi, italieni, unguri şi de alte naţionalităţi, căzuţi în cele două războaie mondiale, vă solicită sprijin. Până astăzi, au fost identificați (prin eforturi enorme!) peste 1.100 ostaşi, înhumaţi în acest Complex, există schemele istorice precise și mormintele a o sută dintre cei cazuți.

Aducem la cunoştinţă că, la moment, cimitirul se află într-o stare deplorabilă, existând pericolul demolării. Pe parcursul a peste 14 ani, Comitetul de Salvare a Complexului „Cimitirul Eroilor” şi ARPR au întreprins măsuri de investigaţie şi salvare. În fiecare dintre acești ani a avut loc un parastas tradiţional pe 9 mai, precum şi măsuri de salubrizare, amenajare a teritoriului, care au avut loc și în acest an pe 3 mai.

Apelăm la bunăvoinţa Dumneavoastră de a sprijini prin orice efort, inclusiv financiar, acțiunile dedicate acestui obiectiv de reabilitare a cimitirului și Vă invităm la parastasul de pomenire de la 09 mai 2014, care va începe la orele 12.00.

Cu dragoste Întru Hristos,

Preşedinte ARPR Vasile Zaiaț

Vicepreşedinte ARPR, lct.col.(r) Gh. Grinciuc”

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme