Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Voronin trebuie tras la răspundere, iar PCRM – scos în afara legii, nu să le dați pază de stat

Declarație a Consiliului Unirii

Consiliul Unirii a aflat cu stupoare că, din 9 mai curent, cetăţeanul Vladimir Voronin CIMG6268beneficiază iarăşi de pază de stat până la finele anului, în legătură cu situaţia din regiune.

Consiliul Unirii solicită Preşedintelui Republicii Moldova dlui Nicolae Timofti transparenţa motivelor deciziei, ca societatea să cunoască cărui ”mare pericol” îi este supus cetăţeanul Voronin.

Urmare a unei logici neințelese nouă, în contextul crizei din jurul statului nostru, ar trebui să beneficieze de asemenea pază şi foştii Preşedinţi Mircea Snegur, Petru Lucinschi, liderii partidelor politice parlamentare şi extraparlamentare ce promovează integrarea în UE și NATO, alţi demnitari şi cetăţeni ce condamnă acţiunile militare ale Rusiei soldate cu anexarea Crimeii şi dezlănţuirea operaţiunilor teroriste din sud-estul Ucrainei prin agenţi şi cetăţeni proruşi. Fapt ce ar conduce la o întrebare firească – ”de ce unui cetăţean, liderul partidului parlamentar care luptă cu înverşunare împotriva parcursului european al statului și împotriva valorilor naţionale româneşti, chiar dacă a fost şi Preşedinte, i se asigură, cu atâta uşurinţă, pază de stat?Şi oare ”marele pericol”, la care el ”ar fi supus”, să dispară până atunci și situaţia în zonă să devină mai sigură și mai bună?

Consiliul Unirii consideră de neimaginat să i se ofere acestui cetăţean, Voronin, pază de stat, când preocuparea sa de bază este periclitarea politicilor proeuropene și zădărnicirea semnării Acordului de Asociere şi a Acordului de Liber Schimb cu UE, prin acțiuni stradale proruse, prin ”referendumuri” de sorginte rusească, prin destabilizare și revenirea la putere, ca să arunce, din nou, statul în stagnare, precum a făcut-o timp de zece ani.

În legătură cu situaţia din regiune, noi, toți cetăţenii Republicii Moldova, suntem supuşi unor mari pericole. În loc să aveți grija lui Voronin, dle Nicolae Timofti, mai bine ați invita aici NATO, ca să aibe grijă de asigurarea securității tuturor.

Un individ, care împreună cu partidul său antinaţional, ponegreşte autorităţile legal alese, instituțiile democratice și Constituția, care Vă înaintează ultimatumuri, ca șef al statului, când nici nu Vă recunoaște ca atare, semănând doar zâzanie în societate, parazitând-o, fără a edifica ceva durabil și fără a implementa valori autentice, nu merită să beneficieze de pază de stat. El trebuia demult pus la respect, împreună cu partidul pe care îl conduce, care trebuie scos, încă o dată, în afara legii, fiind înregistrat ilegal la Ministerul Justiției.

Chișinău, 15 mai 2014

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme