Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Anatolie Caraman, coordonator al CU, despre acordul negociat între Ucraina și Rusia

PARTICIPANTII LA EMISIUNEA PUBLIKA REPORT AU VORBIT DESPRE ACORDUL NEGOCIAT DINTRE UCRAINA SI RUSIA

Președintele rus, Vladimir Putin, a prezentat un plan din șapte puncte care, în opinia sa, trebuie să fie baza discuțiilor pentru încetarea conflictului din estul Ucrainei, Acesta prevede în principal ca Guvernul ucrainean să-și retragă trupele din apropierea orașelor și ca separatiștii să oprească contraofensiva lansată cu o săptămână în urmă, transmit agențiile internaționale de presă, scrie agerpres.ro.

În calitate de primă măsură, liderul rus propune “încetarea operațiunilor ofensive active ale forțelor armate și milițiilor în sud-estul Ucrainei, în direcțiile Donețk și Lugansk”.

Drept a doua măsură Putin propune “îndepărtatea unităților înarmate ale structurilor militare ale Ucrainei la o distanță care să excludă posibilitatea lansării, asupra localităților, de tiruri de artilerie și de orice alt tip”.

Putin propune, de asemenea, “un control internațional obiectiv și integral asupra respectării condițiilor de încetare a focului și monitorizarea situației create în zona de securitate”.

Liderul rus este de părere că pentru reglementarea situației din Ucraina este necesar “să fie exclusă utilizarea aviației militare împotriva civililor și localităților din zona de conflict”.

În afară de aceasta, Putin este de părere că ‘”trebuie organizat un schimb de persoane reținute abuziv, după formula ‘toți în schimbul a toți’, fără condiții prealabile”.

Președintele rus propune, de asemenea, “deschiderea de coridoare umanitare pentru circulația refugiaților și trimiterea de convoaie umanitare în estul Ucrainei”.

Un ultim punct enumerat de Putin îl constituie posibilitatea trimiterii în regiunile afectate a unor echipe pentru restabilirea obiectivelor de infrastructură socială din estul Ucrainei.

Propunerea lui Putin survine cu două zile înaintea negocierilor ce vor avea loc la Minsk între separatiști și așa-numitul grup de contact constituit din Rusia, Ucraina și OSCE.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme