Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii salută și apreciază toate declarațiile proUnire ale demnitarilor români și europeni

679859_522364897775927_1266416295_oAnul 2018 este tot mai invocat ca An al refacerii unității naționale românești și de unii candidați cotați cu șanse în alegerile prezidențiale din Romania, care se angajează într-un Nou Obiectiv Național – ”Spre Marea Unire din 2018” ( Victor Ponta, președintele PSD).

În acest scop, importanți politicieni de la București au preluat propunerea Consiliului Unirii din Republica Moldova privind semnarea, de către partidele din România a unei ”Declarații Snagov pentru Basarabia”, privind sprijinirea parcursului european, dar și a voinței de Reîntregire românească când basarabenii o vor cere. Astfel, dorința de Reîntregire depinde acum de basarabeni.

Conform și sondajelor Centrului Român de Studii și Strategii din Republica Moldova, peste 50% dintre cetățeni cred în Unirea R.Moldova cu România și o consideră prioritate națională pentru politicienii din ambele state românești, conștienți că ”drumul european al Republicii Moldova este încă lung, fără garanții formale de aderare la UE, de aceea eforturile Președintelui României trebuie să fie susținute și perseverente” (Traian Băsescu, Președintele României, Klaus Iohannis, președintele PNL).

Astfel, Angela Merkel a declarat că ”Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa”, subliniind că ”va depune eforturi ca R.Moldova, Ucraina şi Georgia să beneficieze de dreptul la autodeterminare pe care l-au avut cetăţenii germani”.“Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prinreunificare, libertatea de a ne decide singuri viitorul”, a subliniat Merkel, precizând că Berlinul va depune eforturi pentru a se asigura că Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au aceleaşi drepturi la autodeterminare.

Din Declarația de Independență:

REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL, FĂRĂ NICI UN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ŞI NĂZUINŢELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE.”

George FRIEDMAN a declarat recent LA CHIȘINĂU: „Rusia în timp va slăbi. Europa este o iluzie. Când iluzia vă cădea, veţi realiza că sunteţi români” – după care, a vrut să spună că – fiind români – vă veți unifica obligatoriu cu România, fapt menționat de el în diferite analize.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme