Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Virgil Mândâcanu: Destinul nostru – spre Europa, prin Unirea cu neamul. Acum acest destin e în mâinile tineretului

Dialoguri cu pedagogii

IMG_3650DSC_4889Spunea Tudor Rusu: „O Mare Adunare Naţională va fi inevitabilă”. După mitingurile de protest de la 27 şi 29 martie, după cel de la 3 mai, ne-am convins: întreg poporul a înţeles că această aşchie de ţară, încăpută pe mâinile tâlharilor şi trădătorilor, trebuie salvată. Cine a fost duminică, 16 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, la mitingul paşnic de protest, de data aceasta -organizat de tinerii patrioţi, membru ai Platformei „Acţiunea 2012”, s-a putut convinge care sunt doleanţele tineretului nostru: Pace, Democraţie, Libertate, Unire cu Europa, întoarcerea acasă a sutelor de mii de moldoveni care rătăcesc prin ţări străine, în căutarea mijloacelor de existenţă. Cine sunt aceşti tineri frumoşi, înalţi, neînfricaţi, deştepţi, paşnici, îmbrăcaţi în haine naţionale, cu tricolorul în mâini? Sunt tineri de până la 25 de ani, cei care s-au născut după proclamarea Independenţei, cei care cunosc adevărul învăţat în şcoală şi universitate. Ei nu încurcă limba română cu cea „moldovenească”, românismul cu fascismul, istoria românilor cu istoria integrată, Unirea cu Ţara şi integrarea în Comunitatea Europeană cu cea “unire cu Siberia…”

Eu, învăţătorul, am participat, împreună cu cei 25 de mii din PMAN, la o lecţie de bilan’ – Lupta părinţilor acestor copii pentru independenţă nu a fost înzadar!

Prezenţi la această luptă am fost şi noi, pensionarii, dar, fiind şi de această dată mulţi, ne-am contopit în marea de flori, cântece, drapele tricolore…

Urcând pe scenă, tinerii şi-au spus în modul cel mai paşnic, dar hotărât:

– Vrem să trăim ca oamenii la noi acasă, fără tâlhării, corupţie şi trădători de ţară…

– Tâlharii din Guvern şi Parlament, din băncile ţării să fie traşi la răspundere…

Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost dominată de Virtutea destinului nostru!          

Nu pot să nu recunosc, cu acelaşi mare regret, că şi de data aceasta am întâlnit foarte puţini colegi-pedagogi din cele circa 100.000 de cadre didactice din republică.

Inspirat de întâlnirea mult dorită cu colegul Ion Găluşcă, filosoful de pe malul Prutului, venit aici cu o echipă de protestatari din Mingir, Cărpineni, am pornit cu toţii spre Ambasada Rusiei, apoi a Germaniei şi României. În mers, împreună cu o mare de protestatari, ne-am tot dat osteneala, cu smerenie, prin rugăciune, cu Sfânta Cruce, cu Sfânta Icoană a Mântuitorului, cu lumânarea aprinsă, ziua în amiaza mare. Am vrut să vedem cât mai mulţi pedagogi, dar nu a fost să fie…

Veniţi, dragi colegi, în PMAN, la 5 iulie 2015 şi vă veţi convinge că o Mare Adunare Naţională este inevitabilă!

Virgil MÂNDÂCANU

P.S. Prim-ministrul Gaburici regreta, de la tribuna Parlamentului, că nu a participat la mitingul de la 3 mai, însă el nu a participat nici la cel de la 16 mai.

Veniţi şi veţi vedea, fraţilor, că blocul comun – Blocul Unităţii Naţionale – va impune Guvernul să participe pe linia întâi a protestatarilor! Acolo vor trebui să raporteze dacă au îndeplinit cerinţele noastre sau dacă demisionează. (V.M)

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme