Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Aceşti binevoitori lacomi de putere

foto MindicanuIoan Botezătorul, aflându-se în închisoare, aşa cum ne aflăm noi acum, şi auzind despre faptele lui Hristos, a trimis pe doi dintre ucenicii săi, întrebându-l: „Tu eşti cel ce vine, sau să aşteptăm pe altul?”

Şi noi, cei din închisoarea prosovietică, la mitingul din Piaţa Marii Adunări Naţionale organizat de la 3 mai de Platforma „DA” venisem şi văzusem că organizatorii vor schimbare, vor să ne elibereze din închisoare, vor răsturnare. Dar… în cele toate ce au urmat, eu personal, m-am convins că cei ce vor schimbare, vor răsturnare în favoarea lor, pentru a lua puterea şi a o da în mâinile unora care tare le mai place să conducă!

De unde îmi vine acest gând de care tare mă tem? Eu nu pot înţelege îndemnul conducerii Platformei „DA”: „Întoarcerea Ţării înapoi!” Ce înseamnă înapoi? Probabil, ruperea Ţării din mâinile hoţilor şi tâlharilor. Dar puterea luată, cui va fi dată? Iarăşi celor avizi de putere şi de conducere? Pentru mine „Întoarcerea ţării înapoi” în Marea Unire este cel mai corect deziderat. Pentru Platforma „DA” , întoarcerea înapoi înseamnă ceea ce-a mai fost după 1991 până în 2015.

Deşi Mişcarea de Re-Unire a căpătat o mare amploare în România şi Republica Moldova, cu toate că și PNL, și Consiliul Unirii, și FDRM a lansat ideea Unirii prin crearea BUN, dar tot mai mulţi intelectuali cer insistent unitatea tuturor partidelor, a tuturor ONG-urilor, unitatea întregului popor la lupta cât mai insistentă pentru Re-Unirea cu Patria, Platforma „DA” insistă pentru Întoarcerea Ţării Înapoi, adică la o nouă conducere care, bineînţeles, arde de dorinţa de a-şi face în continuare mendrele la putere…

În 1991-2015 am avut cu toţii nefericirea să ne convingem ce fac moldovenii noştri când vin la putere. Ajunge! Acum sunt multe partiduţe ce-şi ascut dinţii doar să aibă putere. Ajunge! Ne-am convins că nu putem conduce. Cei ce se rup la tron acum în ultimii 24 de ani, sunt capabili de trădare, tâlhării, dosindu-se după principii şi valori. Întoarceţi Ţara nu înapoi, ci înainte, spre Marea Unire. Să fim destoinici de marii noştri înaintaşi din Sfatul Ţării de la 1918. Ei au chemat Ţara, poporul, nu înapoi, ci înainte – spre Marea Unire!

Iată de ce voi veni la mitingul din 6 septembrie pentru a îndemna poporul, ţara, să meargă nu înapoi, ci înainte, spre Marea Unire. Numai astfel vom fi eliberaţi din închisoarea în care ne ţin ai noştri, cei cu rânza tărcată, dar jinduitori de putere. Ajunge! Re-Unirea, fraţilor, e salvarea noastră!

Virgil MÂNDÂCANU,

membru al Consiliului Unirii, membru al Forului Democrat al Românilor

 din Republica Moldova, profesor universitar

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme