Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Premierul României, Dacian CIOLOȘ: “Guvernul pe care îl conduc își propune să valorifice generoasa idee a Unirii”

“Guvernul pe care îl conduc își propune să valorifice generoasa idee a unirii”, a declarat astăzi premeirul României, Dacian Cioloş, în faţa miilor de oameni adunaţi la Iaşi pentru a sărbători 157 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri.

Sursă foto: stiri.tvr.ro

Sursă foto: stiri.tvr.ro

În fiecare an, venim de 24 Ianuarie la Iași, pentru a evoca primul pas important în devenirea României moderne. Ideea sub care se desfășoară această sărbătoare este unire, o idee nobilă atunci, utilă și generoasă și acum. Unirea a făcut ca Principatele Române de acum 157 de ani să prindă forță în jurul unui proiect de țară. La un proiect de țară, pe alte coordonate, pornind de la alte premise, lucrăm și acum. Guvernul pe care îl conduc își propune să valorifice generoasa idee a unirii, în jurul unor principii generale și obiective larg împărtășite”, a afirmat şeful Executivului de la Bucureşti.

Sute de tineri basarabeni participă la Iaşi, pentru a marca 157 de ani la înfăptuirea Micii Uniri.

Basarabenii au fluturat în Piaţa Unirii din Iaşi drapele ale României, au afişat bannere cu mesaje unioniste –„Vrem Unirea”, „Unirea, obiectiv naţional” – şi au scandat lozinci prin care au cerut unirea Republicii Moldova cu România.

Tinerii fac parte din șase organizaţii unioniste, printre acestea fiind Onoare, Demnitate și Patrie, Tinerii Moldovei, Uniți sub tricolor, Grupul „Fapte nu vorbă”.

De asemenea, în Piaţa Unirii participă şi tinerii unionişti de la Acţiunea 2012.

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care a fost înfăptuită Unirea Principatelor Române, prin dubla alegere ca domn al Moldovei și Țării Românești a lui Alexandru Ioan Cuza.

http://infoprut.ro/42793-declaratiile-premierului-de-la-bucuresti-despre-unirea-rep-moldova-cu-romania.html

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme