Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Consiliul Unirii invită partidele naționale pentru un dialog despre 27 martie

DSC_6633Membrii activi din Chișinău și din unele localități mai apropiate de capitală s-au întrunit și acum o săptămână, și în ziua de 3 martie, pentru ședințe în care au discutat despre participarea componentelor Consiliului Unirii la acțiunea de la 27 martie, de Ziua Unirii, la Chișinău.

Poziția univoc exprimată în două ședințe consecutiv de către membrii CU este că orice unionist, din orice entitate asociativă sau politică, este dator să vină cu prietenii, rudele, frații, la manifestarea de la 27 martie, la fel cum au procedat cei care, pe 13 mai 2012 – prin efortul Consiliului Unirii –, au creat o mare de oameni în capitala celui de-al doilea stat românesc, organizând un marș, prin care au exprimat și un protest împotriva staționării trupelor rusești în fața sediului Ambasadei Rusiei, marșul finalizând cu un miting amplu la Teatrul de Vară.

Poziția formulată de Consiliul Unirii este că Platformele CU, BUN și orice altă platformă unionistă își pot coagula eforturile pentru o acțiune comună, renunțând și la teza nocivă și generatoare de neunitate, gen ”depolitizarea și departinizarea mișcării unioniste”.

Pentru ședința din 10 martie coordonatorii Consiliului Unirii invită partidele democratice, naționale, proeuropene, românești, unioniste să își delege reprezentanții pentru a-și formula opiniile, alături de entități nonguvernamentale, asociative de esență unionistă, privind modul de organizare și scenariul pentru 27 martie. Orice altă propunere de marcare a acestei date, care nu va însemna oportunitatea pentru orice entitate politică sau asociativă să fie într-un gând și un gest comun cu toate celelalte entități poate fi interpretat de către societate, dar, mai ales, de către dușmanii Unirii, drept o dovadă a încercărilor reușite ale forțelor antinaționale de a le dezbina pe cele unioniste, de aceea, aspectul unificării eforturilor acestora rămâne unul important. Unii membri ai CU au optat pentru o întâlnire a entităților unioniste-platforme și pentru elaborarea unui Manifest pentru Unire, care să fie semnat de toți unioniștii.

Membrii prezenți la ședința CU au convenit ca în data următoare să dezbată și asupra problemei de resetare a echipei de conducere a Consiliului Unirii, pentru a consemna neonorarea de către unii coordonatori a atribuțiilor asumate, pentru a lua act de retragerea unor persoane din aceste responsabilități și pentru a identifica noi doritori de a-și asuma sarcini legate de coordonare.

Membrii Consiliului Unirii urează sănătate și fericire tuturor doamnelor, mamelor și bunicilor de ziua frumoasă de primăvară –

8 martie.

SP al Consiliului Unirii

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme