Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

Mesajul PNL și al grupului activ din Consiliul Unirii pentru românii din Diaspora moldo-română

39941Partidul Național Liberal, alte componente ale Consiliul Unirii, constituit în februarie 2012, includ, prin înscriere benevolă, o seamă de cetăţeni ai Republicii Moldova, plecaţi peste hotare urmare a situaţiei dificile din societate.

Acești basarabeni, în opinia noastră, sunt românii care şi-au asumat toate riscurile integrării în ţări străine, pentru a asigura supravieţuirea familiilor şi a celui de-al doilea stat românesc, prin remitenţe ale gastarbaiterilor şi ale căpşunarilor constituind 40 la sută din PIB.

IMG_6014Românii basarabeni din Diasporă cunosc viaţa europeană şi – suntem siguri – sunteți adepţii dezideratului sfânt de reîntregire a neamului românesc. Din păcate, forţele declarate proeuropene, votate și în noiembrie 2014 dincoace de Prut, au uitat, din nou, de rolul decisiv al Diasporei în promovarea valorilor democratice, a valorilor naționale, a experienței economice occidentale. Disperaţi, basarabenii au plecat din nou în lume, asigurând viabilitatea unui stat în care lucrurile nicidecum nu se îmbunătăţesc.

Suntem convinşi că românii basarabeni se regăsesc peste hotare în societăţi şi acţiuni comune cu fraţii români, plecaţi şi ei la munci pentru a supravieţui. Noi, Consiliul Unirii, am salutat și încurajăm continuu reunificarea în Diasporă – români cu români – pentru că toţi împreună trebuie să ne dorim să fim într-un Stat Românesc Unitar puternic, salvând această parte de neam românesc de urgia din Est, ce ne şantajează continuu şi se împotriveşte dezideratului nostru european, de unitate națională.

DSC_4889În ajunul împlinirii a 98 de ani de la Marea Unire a națiunii române, care a salvat identitatea și esența românilor din partea stângă a Prutului, noi, cei din Partidul Național Liberal, din alte componente ale Consiliul Unirii, considerăm că este aproape clipa deciziei istorice a Reunirii cu Patria-mamă, România. De aceea, Consiliul Unirii vă invită alături, să pledăm împreună pentru lichidarea consecinţelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop, pentru realizarea aspiraţiei seculare de unitate națională a românilor.

Chişinău, 25 martie 2012 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme