Consiliul Unirii

Unirea Face Puterea

A murit istoricul Gheorghe Palade, membru al Consiliului Unirii

paladeGheorghe Palade s-a născut la 6 septembrie 1950 în Puhoi, Anenii Noi. După absolvirea Şcolii medii a studiat istoria la Universitatea de Stat din Moldova. Şi-a început activitatea didactică în acelaşi an la Şcoala nr.1 din Chișinău, acum – Liceul român-francez „Gheorghe Asachi”.

Si-a urmat activitatea La Universitatea de stat din Chisinau, apoi şi-a luat doctoratul la Universitatea „M.V. Lomonosov” din Moscova. In 1982, a susținut teza de doctor în științe istorice. Din 1990 a activat în cadrul Catedrei Istoria Românilor.

Gheorghe Palade a participat la toate sedintele Consiliului Unirii inainte de fondare si dupa, in special in anii 2012-2013. A militat intotdeauna si mereu pentru unitatea neamului romanesc, fiind convins de realizarea aspiratiei naționale de reunire a Basarabiei cu România, inclusiv in cadrul Partidului Fortelor Democratice, din care a facut parte.

Vom păstra în memorie munca si prinosul la adevarul istoric ale lui Gheorghe Palade, ca adept si promotor al valorilor naționale românești.

Dumnezeu sa il odihneasca.

Grupul coordonator al Consiliului Unirii

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Consiliul Unirii © 2015 Frontier Theme